≫ 

Anine reči posvećene bratu sa autizmom mora da čuje cela Srbija (FOTO)

Meni je drago što je on takav kakav jeste i što je on baš moj brat - ovo je samo delić onoga što misli devetogodišnja Ana o užasnoj bolesti od koje pati njen brat

  • 7

Sve više dece se rađa sa autizmom, što je šok za celu porodicu. Oni imaju na raspolaganju vrlo kratak vremenski period da prihvate situaciju i da joj se prilagode. Nekad to ni roditelji ne uspeju, a kamo li braća i sestre bolesne dece. Ipak, jedna devetogodišnjakinja nije samo prihvatila svog brata, već ga i razume, a to je rešila da pokaže celom svetu.

Autistični dečak nastupao na priredbi, a onda mu je učiteljica otela mikrofon! Kad su čuli njegov plač, počeo je PREZIR (VIDEO)

Čitao je odgovore svog autističnog sina, a onda je zastao na jednom pitanju i ZALEDIO SE! (FOTO)

Ana Čeprnja, devetogodišnja devojčica ima posebnog brata. On ima tri godine, autizam, ne ume da govori, ali ume da poređa kocke po brojevima, od je jedan do deset.

Ana je odabrala da opiše brata u sastavu na temu "Moja omiljena ličnost", a njen školski rad je završio na portalu Zelena učionica.

Kada ga pročitate videćete da brat nije jedini koji je poseban, već i njegova starija sestra.

Evo šta je Ana napisala.

Foto: zelenaucionica.com Foto: zelenaucionica.com

- Ja mnogo volim mog brata Aleksandra. Zato sam odlučila da ovaj sastav posvetim njemu.

On je mali, ima samo tri godine. Beo je poput snega, ima plavu kosicu i predivne plave oči. Ima anđeoski osmeh koji obara s nogu. O njegovim osobinama bih mogla mnogo pisati. Jer znate Acko je poseban, jedinstven. On ima autizam. Ja ne znam mnogo o autizmu, ali znam dovoljno, onoliko koliko su me roditelji naučili.

Foto: zelenaucionica.com Foto: zelenaucionica.com

A mislim da je to dovoljno da bih svom bratu bila podrška. Moj brat zbog autizma još uvek ne zna da priča i ponekad me ne razume. Oni koji ga ne poznaju vrlo često za njega kažu da je razmažen i raspušten, a ne znaju sa kakvim se problemom on bori. Bez obzira na sve on je jako veseo. Mnogo voli šetnje i da se vozi kolima. On voli i brojeve i slova. Brojeve slaže od jedan do deset u nizu, a ne zna da priča. Čudno, zar ne? Moj brat je lep, pametan, smešan.

Foto: zelenaucionica.com Foto: zelenaucionica.com

Naravno ima još puno osobina koje ga krase. Reći ću vam da je on zaista poseban i najlepši na svetu.

Meni je drago što je on takav kakav jeste i što je on baš moj brat ".

Ovo je još jedan dokaz da od dece svi možemo da nučimo jako važne lekcije.

Pogledajte kako možete da pokažete iskrenu ljubav.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XD

    12. decembar 2016 | 17:34

    Prelepoo

  • Sara

    12. decembar 2016 | 21:38

    Nema vece ljubavi od ljubavi sestre prema bratu

  • Crv

    12. decembar 2016 | 20:38

    Znam decka koji sad ima 20 godina i koji je poseban.On ne moze da prica,ne moze da hoda ali se smeje.Vi nemate pojma koliko se od smeje i koliko se obraduje kad ga neko voli.Njegovi roditelji su sedi jer se bore,ali se trude da ga cine srecnim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA