≫ 

Sprečite nastanak bora na ovih 5 čudnih, ali efikasnih načina

Pušite, pržite se leti na suncu, jedete masnu hranu, a hoćete da vam se na licu ne primeti nijedna bora? Uz takav stil života to nije moguće, ali nije nemoguće ni da malo usporite starenje. Evo kako

  • 0

Starenje definitivno ne možete da kontrolišete onoliko koliko biste hteli, ali na primer pušenje i izlaganje suncu jesu u domenu vaše kontrole - te stvari određuju da li će se pre ili kasnije na vašem licu jasno čitati koliko vam je godina. A to zavisi od još nekoliko faktora.

BOLESNO OTKRIĆE: Eliksir mladosti je krv! I to ona tinejdžerska

NEVEROVATAN TRIK: Ako uradite ovo ispeglaćete bore i ispraviti kičmu!

Osim zdrave ishrane, kvalitetnog sna, nanošenja kreme za sunčanje, dovoljno tečnosti i hidratacije kože, koji su vaši saveznici u sprečavanju nastajanja bora. tu su i neke od ovih pomalo neobičnih stvari za koje sve dosad možda niste znali.

Spavajte na leđima

mala sirena, zevanje, spavanje

Kada je reč o borbi s nepravilnostima na licu, najbolji način boriti se protiv njih jeste spavanje na leđima, dok je svakako način koji dobrinosi preveremnoj pojavi linija - spavanje s licem nadole, ali i na boku, pa neželjene bore nastaju na strani na kojoj ste spavali. Drugim rečima, gravitacija počinje da radi svoje dok spavate.

Jedite crnu čokoladu

Foto-ilustracija: Pixabay Foto-ilustracija: Pixabay

Ali pre nego što se ozarite od sreće - otkrivamo vam da je reč o tamnoj čokoladi. Naime, antioksidanti koji se nalaze u kakaou imaju iznenađujuće prednosti za vašu kožu jer u njoj mogu pomoći u stvaranju kolagena koji sprečava bore.

Ređe se umivajte

Printskrin: YouTube/  TheTalko Printskrin: YouTube/TheTalko

Ovo zvuči i te kako kontradiktorno onome što celog života učimo - ali kada previše četo čistite kožu, uklanjate njena prirodna ulja i vlagu, koji pomažu u zaštiti protiv bora.

Jedite češće ribu

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Masne ribe poput tune, lososa i sardina, sadrže omega-3 masne kiseline, koje su ključne za zdravlje kože. Ove masne kiseline odgovorne su za zdravlje ćelijske membrane, a membrana je ono što utiče na sposobnost ćelija da zadržavaju vodu. Snažna prepreka tako vodi do mekše, sjajnije i uopšteno lepše kože bez bora.

Unosite manje šećera

Foto: Martin Selva via Foter.com / CC BY-NC-SA Foto: Martin Selva via Foter.com / CC BY-NC-SA

Šećer je jedan od najčešćih uzroka mnogih kožnih problema, o kojem mnogo manje vodimo računa nego što bi trebalo. Višak šećera u našem krvotoku veže se za kolagen, koji onda ne deluje kako bi trebalo, a to dovodi do prevremenog starenja i do pojave bora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA