• 0

Evo šta će vam se desiti ako svakoga dana pojedete 3 jajeta

Kada pričamo o doručku, ne postoji bolji izbor od jaja

  • 0

Mnogi od nas ne preskaču ovu namirnicu kada je doručak u pitanju, iako postoje i oni koji tvrde da su jaja nezdrava jer imaju puno kalorija i holesterola.

Devojke otkrivaju tajne koje su im pomogle da smršaju preko 20 kilograma

JEDI I MRŠAVI: Zvuči nemoguće, ali ovih 18 namirnica pomaže pri gubljenju kilograma

Ovo može biti zbunjujuće jer se jaje takođe pominju i kao idealan sastojak za gubljenje kilograma.

Šta je prava istina?

Jaja su zapravo bezbedna i veoma hranjljiva, čak i kada pokušavate da izgubite višak kilograma.

Zapravo, jaja su jedna od namirnica sa najviše nutrijenata na svetu.

Konzumiranje dva do tri jajeta dnevno možete da poboljšate vaše zdravlje i osetite jednu od njihovih brojnih prednosti:

Veoma su hranljiva

Foto-ilustracija: Profimedia, Pixabay

Foto-ilustracija: Profimedia, Pixabay

Da li ste znali da jaja u sebi sadrže mnoge vitamine i minerale kao što su:

- Vitamin A
- Selenijum
- Kalcijum
- Fosfor
- CIn
- B vitamini
- Vitamin D

I sve ovo nalazi se u nečemu što ima 77 kalorija.

Dobra su za mozak

Jaja sadrže holing, jedan od B vitamin koje mozak koristi kako bi stvarao molekule i nove ćelijske membrane.

Dobra su za oči

Oči stare zajedno sa nama. To može da dovede do lošijeg vida i ponekada, bolesti oka. Međutim, postoje nutrijenti koji to mogu da spreče i pomognu nam da zadržimo zdrav vid. Dva takva nutrijenta su lutein i zekasantnin.

Kvalitetan protein

Foto-ilustracija: Pixabay

Foto-ilustracija: Pixabay

Proteini su veoma važni i predstavljaju temelj našeg tela. Ako svakoga dana pojedete tri jajeta možete da dobijete sve proteine koji su potrebni telu. Jedno jaje prosečne veličine sadrži 6 grama proteina i sve ključne amino kiseline.

Dugovečnost

Jaja su bogata vitaminom E koji nas štiti od pojedinih vrsta raka i bolesti srca, piše sajt Stethnews.

Holesterol

Ovo je možda jedan od najvećih „problema“ sa jajima, međutim, jedno jaje može da ima najmanje 180 miligrama holesterola, a jetra proizvodi najmanje 1.000 miligrama. Pritom, jaja su bogata HDL holesterolm, onim dobrim koji smanjuje rizik od moždanog udara i bolesti srca.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima