Vaša majka vam verovatno nije rekla ništa od ovih stvari, a kad ih čujete - poželećete da je ODMAH zagrlite

Svaka majka na svetu je najsvetliji primer nesebičnosti, saosećanja, posvećenosti i ljubavi, a ovo otvoreno pismo jedne od njih pokazuje tačno i koliko

  • 22

Majčinstvo je iskustvo koje prkosi logičnom objašnjenju i razumu, jednostavno morate da budete majka i roditelj kako biste shvatili mnoge stvari.

Ako hoćete da vam dete bude sposobno za život, ove stvari ne smete da mu radite: Čuveni psiholog dao 7 saveta roditeljima

Ovo svaki roditelj mora da pročita: Albert Ajnštajn je sinu otkrio tajnu kako da najlakše nauči šta god poželi

Vaša majka vam verovatno nije rekla ništa od ovih stvari. Ali to ne znači da ih nije iskusila.

Zbog vas je plakala

Foto-ilustracija: Profimedia, Alamy Foto-ilustracija: Profimedia, Alamy

Plakala je kada je otkrila da ste trudni. Plakala je kada vas je rađala. Plakala je kada vas je prvi put uzela u naručje. Plakala je od sreće. Plakala je iz straha. Plakala je od brige. Plakala je jer joj je stalo. Osećala je vaš bol i vašu sreću i to je delila sa vama.

Želela je poslednje parče torte

Ali kada je videla vaše velike oči i način na koji se oblizujete tim malim jezikom, nije mogla da ga uzme. Znala je da će biti mnogo srećnija da vas gleda kako punite taj mali stomačić.

Bolelo je

Kada ste je vukli za kosu, kada ste je zgrabili oštrim noktima, kada vas je dojila, bolelo je. Devet meseci ste razvlačili njen stomak, a njeno telo se grčilo u bolovima dok ste dolazili na ovaj svet.

Uvek se plašila

Od trenutka kada ste začeti, davala je sve od sebe da vas zaštiti. Njeno srce je poskočilo kada ste prvi put i vi poskočili. Ostajala je budna do kasno kako bi bila sigurna da ste bezbedno došli kući i budila se rano kako bi vas ispratila u školu. Uvek je bila tu da uhvati svaku noćnu moru i oslobodi vas i najteže groznice.

Zna da nije savršena

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Ona je svoj najveći kritičar. Vrlo dobro zna svoje najveće mane i ponekada se mrzi zbog njih. Najteža je prema sebi kada ste vi u pitanju. Želela je da bude savršena majka, ali zato što je samo čovek, pravila je greške.

Verovatno i dan danas pokušava da oprosti sebi zbog njih. Celim svojim srcem želi da se vrati u prošlost i ispravi ih, ali ne može. Zato budite dobri prema njoj jer je celu sebe dala vama.

Nosila vas je mnogo duže od 9 meseci

Bila vam je potrebna. Učila je kako da vas nosi dok je čistila, učila je kako da vas nosi dok je jela, čak vas je nosila i dok ste spavali - jer je to ponekada bio jedini način. Njene ruke bi postajale umorne, njena leđa bi bolela, ali vas je držala jer ste želeli da budete blizu nje.

Vaš plač joj je svaki put slamao srce

Nije bilo tužnijeg zvuka za nju od vašeg plača i ničeg užasnijeg od suza koje su se slivale niz vaše lice. Davala je sve što je mogla da to prestane, a kada nije mogla da zaustavi plač, njeno srce bi se razbijalo u milion komadića.

Vi ste uvek bili na prvom mestu

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Živela je bez hrane, bez tuširanja i bez sna. Vaše potrebe su uvek bile ispred njenih i na kraju dana bi retko imala energije za sebe. Ali sledećeg dana bi se probudila i ponovo kretala sve ispočetka. Da, toliko ste joj bili važni.

Kroz sve ovo bi vrlo rado ponovo prošla

Biti mama je jedan od najtežih poslova na svetu. Ali i iskustvo koje donosi toliko radosti i zadovoljstva uprkos svom bolu i patnju.

Sledeći put kada vidite svoju majku, pokažite joj koliko je volite i koliko vam je važna.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA