Evo zašto je u kesi čipsa uvek 1 zeleni čips - i da li je opasan po zdravlje ako ga pojedete

Ne jedite zeleni čips jer će vam pozliti - ovo je savet koji su mnogi sigurno čuli, međutim, da li u njemu ima istine?

  • 1

Napokon je rešena misterija da li zeleni čips može da vas ubije i kako uopšte on dospeva u omiljenu grickalicu mnogih.

ODMAH IH BACITE: Uske farmerke, ogrlice, velike kapuljače i ostala garderoba koja može da vam UGROZI ZDRAVLJE

POGLEDAJTE SE U OGLEDALO: 5 znakova upozorenja na licu koji otkrivaju da vam nedostaju vitamini

Krompir može da pozeleni kada je izložen svetlosti, a zeleni deo je hlorofil - koji je sam po sebi bezopasan.

Foto-ilustracija: Foter/mediageek Foto-ilustracija: Foter/mediageek

Međutim, hlorofil može da sadrži hemikaliju solanin koju proizvodi smrtonosna biljka pod imenom "luda trava".

Iako je ovaj toksin otrovan, potrebno je da pojedete jedan veliki zeleni krompir kako bi vam pozlilo.

Kada se od krompira pravi čips, on se rigorozno proverava u fabrici i radnici uklanjaju sve zelene tragove.

Međutim, kako se svakog dana napravi na milione kesica čipsa, dešava se da zeleni krompir pronađe svoj put do potrošača.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA