≫ 

365 dana je jeo RIBU kako bi video da li je zaista toliko ZDRAVA - a rezultati su ga ŠOKIRALI (VIDEO)

Svima su puna usta koliko su zdrave i za naš organizam važne omega 3 masti. A da li je baš tako?

  • 6
Printskrin: Youtube/Aquarium of the Pacific Printskrin: Youtube/Aquarium of the Pacific

Sigurno ste čuli za brojne studije u kojima se omega 3 masne kiseline hvale jer smanjuju nivo triglicerida, visok krvni pritisak i rizik od infarkta.

 ŠOKANTNO OTKRIĆE: Masna hrana nije opasna po naše zdravlje?

30 dana nije jela POSLE 7 UVEČE i ono što se desilo ostavilo ju je bez teksta

SVINJSKA MAST, PUTER I ZEJTIN: Ceo život ih koristite pogrešno, evo šta je za prženje - a šta ne

I ne samo to. Stručnjaci preporučuju da u ishranu ubacite ribe i to posebno one koje žive u hladnim vodama - losos, skuša, losos i tunjevina.  Nutriocionista Pol Grinbegr odlučio je da napravi eksperiment i vidi koliko su ove ribe zaista zdrave za naš organizam.

On je godinu dana jeo samo ribu i morske plodove i za to vreme imao 700 "zdravih" obroka, a svoje iskustvo dokumentovao je u filmu "The Fish on My Plate". Pre nego što je počeo eksperiment, otišao je kod doktora da se prekontroliše, kako bi na kraju mogao da uporedi rezultate.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

"Imao sam povišen krvni pritisak. Problem sa holesterolom, depresijom i spavanjem. To su sve stvari za koje omega 3 industrija govori da pomaže", rekao je Grinberg. Na kraju eksperimenta sve je zabeležio , ponovo je posetio doktora i verovali ili ne, zatekao iste rezultate.

Iako se osećao i izgledao bolje, Grinberg, ne samo da nije rešio probleme, koje je imao, veće mu je krvni pritisak porastao, što može da bude posledica povećane konzumacije soli.

A post shared by Paul Greenberg (@4fishgreenberg) on

"Svaki pojedinac je različit i na klinički izveštaj o holesterolu, krvnom pritisku i trigliceridima, mogu uticati razni faktori, kao što su način života, ishrana, vežbe, stres, itd", usledio je brzi odgovor Globalne Organizacije za EPA i DHA Omega-3 kiseline.

Bez obzira na sve, omega 3 industrija samo u SAD vredi impresivnih 30 milijardi dolara. Blizu 19 miliona ljudi je tokom 2012. godine konzumiralo omega 3 masne kiseline, dok je u 2016. zabeležen rast kupovine suplemenata ovih masnih kiselina, koje nisu nimalo jeftine, iako ne postoje zvanični dokazi da utiču na zdravlje ljudi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA