≫ 

Evo zašto su kesice čipsa uvek poluprazne - a u njima nije vazduh, već nešto potpuno drugačije

Iako se mnogi od nas razočaraju kada shvate da u kesi čipsa ima mnogo više vazduha nego što bismo to želeli - on je tu sa veoma dobrim razlogom, i u pitanju nije vazduh

  • 0

Proizvođači čipsa namerno ostavljaju sav taj prostor za vazduh u kesi kako bi zaštitili ovu delikatnu grickalicu od štete koja može da nastane prilikom transporta i grubom ophođenju prema njoj.

Evo zašto je u kesi čipsa uvek 1 zeleni čips - i da li je opasan po zdravlje ako ga pojedete

Celog života ste pogrešno otvarali čips i smoki! Otvorite ga ovako i napravićete činiju od kesice (VIDEO)

Kada su kese naslagane jedna na drugu prilikom transporta, sav taj vazduh služi kao zaštita lomljivom čipsu i sprečava da postane prezle.

Pritom, u pitanju nije samo običan vazduh, već azot.

Prinskrin: YouTube/foodbeastTV Prinskrin: YouTube/foodbeastTV

Kiseonik može da dovede do kvarenja krompira, a vlaga koja se u njemu nalazi može da učini da čips postane gnjecav.

Kako bi to izbegli, proizvođači kese pune azotom kako bi čips ostao svež. Pritom, azot nije štetan po nas jer ćini 78 odsto vazduha koji dišem.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA