≫ 

Sigurno ste sinoć uradili ovo u sred noći - a to uopšte nije pametno

Koliko puta ste se u toku noći probudili, otišli do toaleta i pogledali na mobilni telefon? Niste ni svesni kakvu grešku pravite

  • 0

Gledanje koliko je sati u toku noći  jedna je od najpogrešnijih stvari koju radite, otkrivaju stručnjaci za spavanje. Navika da ustanete i odete do toaleta može da vas potpuno razbudi i dovede u stanje nesanice.

 Naši stari su rekli: Ne plašite se nesanice, inače će se desiti jedna strašna stvar!

Kad stavite gumicu na palac, desiće se nešto neverovatno (VIDEO)

Topla kupka opušta i uspavljuje, a evo još 5 razloga da odmah uđete u kupatilo

Doktro za san, Majkl Brojs nudi nekoliko saveta kako da nastavite da spavate i ne odete do kupatila, ako baš nemate potrebu. On tvrdi da ustajanje iz kreveta povećava broj otkucaja srca i remeti ritam koji je srcu potreban u toku sna. Za većinu ljudi ovo je 60 otkucaja u minutu, ali ako ustanete, vaše srce mora da radi više, pumpa  protiv gravitacije i zbog toga se otkucaji povećavaju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Da biste ostali sanjivi, potrebno je da se broj otkucaja samnji, a to se svakako neće dogoditi odmah zbog čega mnogi ne mogu da nastava da spavaju.

Pokušajte da se opustite ma koliko to bilo teško i ne razmišljajte o poslovnim obavezama, koje vas čekaju tog dana. Ne proveravajte mobilni telefon i koliko je sati. Jedna od zabranjenih stvari je provera koliko je ostalo sati do jutarnjeg vremena.

Umesto toga, stručnjaci iz ove oblasti predlažu opuštanje, relaksaciju, isključivanje misli i puštanje da san dođe prirodno - sam po sebi.

ren, nesanica

Insomnija je posledica hroničnog stresa, anksioznosti, depresije i može da bude veoma opasna po zdravlje. Nesanica dovodi do upalnih procesa u telu, hroničnih bolesti kao što su dijabetes, gojaznost, karcinom, demencija i depresija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA