≫ 

Evo šta i muškarac i žena moraju da piju svaki dan ako žele da dobiju bebu

Parovi koji su pili ovaj napitak povećali su šanse da dobiju potomstvo

  • 0

Običan smuti koji sadrži vitamin D i omega 3 masne kiseline povećava šansu da žena zatrudni za 5 odsto jer poboljšava kvalitet spermatozoida kod muškaraca i pozitivno deluje na matericu.

3 stvari o kojima svi ćute - a trebalo bi da ih zna svaka buduća majka

Ženama koje imaju ovu čestu bolest treba 4 puta više vremena da zatrudne

Istraživači su napravili ovaj poseban smuti kako bi pomogli ženama koje pokušavaju da zatrudne i on sadrži istu količinu omega 3 masnih kiselina kao porcija lososa (100 grama), dok vitamin D čini jedna pilula suplementa.

Kako ovaj napitak pomaže?

Foto: Profimedia, Wavebreak Foto: Profimedia, Wavebreak

Istraživači su od parova koji planiraju veštačku oplodnju da mesec i po dana konzumiraju ovaj napitak, rezultati su pokazali da su embrioni tih parova bili znatno plodniji.

Plodniji embrioni povećavaju šansu da žena zatrudni, a istraživači se nadaju da će lekari početi da preporučuju ovaj napitak parovima koji gledaju da zatrudne - ili ih barem upute na značaj omega 3 masnih kiselina i vitamina D.

U prilog njihovim tvrdnjama ide i istraživanje sprovedeno u Italiji koje je otkrio da omega 3 masne kiseline pomažu spermi da pliva brže i tako povećaju šansu da oplode jajašce.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA