NEMA IZGOVORA ZA LENJOST: Do vitke linije u samo 10 minuta vežbe

Nakon što je nauka utvrdila da se jačanjem intenziteta treninga može skratiti vreme provedeno u vežbanju, američki fitnes stručnjaci za dobro zdravlje i odličnu kondiciju preporučuju da svakog dana za vežbe izdvojimo samo desetak minuta

  • 0

Američko udruženje za sportsku medicinu preporučuje odraslim osobama najmanje 150 minuta umerenog vežbanja nedeljno, ali smatra prihvatljivim i kraće vežbanje jačeg intenziteta, od po najmanje desetak minuta dnevno.

- Deset minuta treninga dovodi do stvarnih metaboličkih promena u telu – kaže fitnes trener Liz Neporent i dodaje da ovo može da pomogne prilikom mršavljenja, za smanjenje stresa, ali doneti i druge koristi.

Stručnjaci se nadaju da bi ovo rešenje moglo da obori jedan od najčešćih argumenata kojima se u istraživanjima zdravstvenih navika opravdava izastanak fizičke aktivnosti, a to je nedostatak vremena.

Fitnes stručnjaci preporučuju da se u ovih deset minuta kombinuju vežbe kojima se jačaju mišići s vežbama za jačanje srca. Takođe, predlažu i desetominutna hodanja.

(kliX.ba)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA