Znate li šta bi trebalo da uradite čim otvorite oči?

Svako na svoj način u jutarnjim satima započinje svoj dan. Međutim, postoji nešto što bi svi mi trebalo da odradimo odmah nakon što smo ustali iz kreveta

  • 4

Svi mi imamo svoje male jutarnje rituale koje obavljamo nakon buđenja. Neki su dobri za nas, neki (kao što su kafa i cigareta na prazan stomak) baš i ne. Evo šta je najbolja navika da imate sjajan dan, a samim tim i savršen vikend.

Iako je fizička aktivnost važna, kad god stignemo da joj se prepuštamo, najnovije istraživanje pokazalo je da jutarnje vežbanje utiče na povećanje energije organizma i donosi nam bolje raspoloženje tokom čitavog dana.

BIĆETE PUNI ENERGIJE

Ako prva stvar koju ujutro uradite bude odlazak u šetnju, bićete aktivniji i imati više energije tokom čitavog dana.

IMAĆETE BISTAR UM

Redovno vežbanje povećava proizvodnju proteina koji podstiče mentalnu oštrinu. Efekat može potrajati i do 24 sata, što ne znači da od večernje šetnje ili vežbe mozak neće imati koristi.

STEĆI ĆETE ZDRAVU NAVIKU

Ako je fizička aktivnost prva stvar na spisku dnevnih obaveza, to znači da ćete vežbati pre svih drugih stvari koje vas mogu kasnije tokom dana sprečiti.

MANJE ĆETE JESTI

Vežbanje ujutro pokazalo se kao odlična tehnika u suzbijanju želje za hranom tokom dana. Takođe, jutarnje razgibavanje garantuje brže i efikasnije trošenje kalorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilim

    22. februar 2014 | 23:43

    Ja čim otvorim oči poljubim svoju ženu.

  • Jasta

    24. februar 2014 | 02:23

    Ja cim otvorim oci idem da radim, stvarno nemam mogucnosti da trcim ili setam. Ovo vazi samo za one koji ne rade nista.

  • Natasa

    22. februar 2014 | 22:46

    Tacno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA