≫ 

Sve vreme POGREŠNO PRŽITE SLANINU - evo kako da sprečite prskanje masnoće po celoj kuhinji

Prost trik koji ćete jedva čekati da isprobate

  • 9

Slanina se lako sprema i za jako kratko vreme dobijamo savršeno hrskave, slane i ukusne komadiće raja koje ljudi toliko vole da jedu.

Ovo je NAJNEZDRAVIJI način za spremanje jaja

Ove namirnice nikako ne smete da pržite u teflonskom tiganju jer će ga uništiti

Međutim, čini se da je sve vreme pogrešno pržimo.

Zamislite sebe kako stojite za šporetom i pržite slaninu sa jajima kada vas iznenada pogodi masnoća vrela poput lave.

Pravo u lice ili vrat, masnoća iz slanine koja prska poput metaka iz tiganja je nešto što svako od nas pokušava da izbegne-

Na svu sreću, kuvari su pronašli savršeno rešenje koje obezbeđuje savršeno hrskavu slaninu bez prskanja masti.

U pitanju je voda.

Printskrin: Youtube/America's Test Kitchen

Stavite slaninu da se prži i u tiganj dodajte taman toliko vode da prekrije dno. Temperatura bi trebalo da bude srednje-vruća.

Kada sva voda ispari, smanjite toplotu i nastavite da pržite slninu dok ne postane savršeno hrskava.

Na ovaj način sprečavate baražnu paljbu masnoće i dobijate savršeno spremljenu slaninu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M2

    9. septembar 2017 | 13:22

    Jos nam samo slanina fali. Ma neka prska do plafona,da se vidi i oseti domacinska kuca.

  • Sara

    9. septembar 2017 | 12:19

    Pogrešno jer se na taj način slanina dinsta i gubi svu masnoću. Slaninu treba oprati, osušiti i staviti u tiganj bez ulja pa ubrusom uklanjati svu masnoću koju slanina ispusti. To je najbolji način da slanina bude totalno hrskava.

  • Uroš d'dorf

    9. septembar 2017 | 20:18

    Ta ima i dijetalna slanina,kad je samo malko propržiś na ulju,meteś je u vrući lebac sa mladim sirom i lukom,,umotan u parče šunke!i posle samo jednu čaśu beloga vina jer ono se lepo slaže sa dijetalnom slaninicom!ondak posle malko odremaś.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA