NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA AJVAR koji je toliko prost da se bukvalno pravi sam od sebe

Mnogi prepoznaju jesen po mirisu pečenih paprika u vazduhu

  • 6

Pečenje paprika i pravljenje je ajvara jedno od obeležja jeseni. Na raspolaganju su nam brojni recepti za ukusan ajvar, ali ako ne želite da izgubite previše vremena na spremanje ove poslastice, ovaj recept je kao stvoren za vas.

Ako je kupovni ajvar 119 dinara, zašto je domaći 450? Prava istina o tome šta se u koji od njih stavlja (FOTO)

Broj IZBOČINA NA PAPRIKAMA krije važnu TAJNU koja otkriva da li su za prženje ili kuvanje

Sve što vam je potrebno jesu pečene paprike i malo ulja uz obaveznu esenciju i konzervans - i to je to.

Za pripremu najjednostavnijeg ajvara potrebno vam je:

Foto: Telegraf

- 10 kg crvenih paprika

- oko 200 ml ulja

- esencija

- konzervans

Priprema:

Papriku ispecite, očistite, stavite na rešetku da se ocedi, a potom je sameljite.

Iseckanu papriku potom stavite da se dinsta sa oko 200 ml ulja. Dodajte so po svom ukusu i ostavite na ringli da se dinsta dok se ne zgusne.

Ajvar je kuvan kada se "trakice" od mlevenja potpuno stope i sjedine u identičnu masu.

Nakon toga dodajte kašiku-dve esencije.

Na samom kraju, dodajte konzervans prateći uputstva iz kesice i vruć ajvar sipajte u tegle kje ste prethodno zagrejali u rerni na 100 stepeni Celzijusa i ostavite ih da se ohlade.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SS

    14. septembar 2017 | 15:20

    Ma sta mi rece.Pa svi znamo recept ali da je brzo nijeee.

  • Lola

    14. septembar 2017 | 15:59

    Esencija, konzervans? I bez toga može da odstoji 12 meseci.

  • M2

    14. septembar 2017 | 21:53

    Za pravi ajvar treba tri dana posla. Tek toliko ste zaboravili da oljustite pecenu papriku, sto je mozda i najteze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA