Danijel je najbolji pica majstor - otkriva koji je to tajni sastojak za najbolju picu i u čemu sve domaćice greše

Biti pica majstor nije mala stvar, a kada za vaš rad dobijete i zlatno odlikovanje onda znači da ste u samom vrhu u ovom poslu

Danijel Zlatković
Foto: Privatna arhiva/ Danijel Zlatković

Na ovogodišnjem Internacionalnom Pizza Championship takmičenju koje je održano u Bukureštu, Danijel Zlatković je osvojio tri medalje u takmičenju pica majstora – dve zlatne i jednu srebrnu medalju.

Danima mu šalju pice koje nije naručio: Neviđen "problem" Nemca, ni policija ne može da zaustavi dostavu

Odličnim plasmanom na ovom takmičenju obezbedio je sebi učešće na takmičenju koje će se održati u Italiji i koje će okupiti ozbiljnu konkurenciju iz celog sveta. Danijel je na ovom takmičenju bio jedini predstavnik Srbije, a u razgovoru za Telegraf.rs otkriva šta ga je izdvojilo od ostalih i obezbedilo mu najsjajnija odličja.

Foto: Privatna arhiva/ Danijel Zlatković

- U kategoriji "Classic pizza" spremao sam picu sa domaćim kulenom za koju sam koristio pelat, gaudu i petrovački kulen. U kategoriji "Kreativna pica" pravio sam picu sa falafelom i na nju sam stavljao pelat, mocarelu, falafel, humus, mtabalj, tahini, svežu papriku, rukolu i čeri paradajz. U prvoj kategoriji me je od ostalih izdvojio petrovački kulen i zanimljiva dekoracija, a u drugoj raznolikost ukusa, rekao je Danijel za Telegraf.rs.

Kategorija u kojoj je osvojio srebnu medalju podrazumevala je pripremu slatke pice. On je otkrio da slatka pica ne mora da bude samo od voća.

Foto: Privatna arhiva/ Danijel Zlatković

- Na slatku picu možete da stavite eurokrem, med, džem, orašaste plodove. Preporučujem vam slatku picu sa sledećim sastojcima: gorgonzola, mocarela, kruška, orasi, med i suvo voće, dodao je Danijel.

Rekao je da kod nas slatke pice nisu popularne poput slanih, alio da poslednjih godina raste potražnja. Lično nije zadovoljan kvalitetom pica kod nas, ali ima restorana koji u ponudi imaju dobru hranu. Svima savetuje da obavezno probaju picu u Italiji jer je ova zemlja sinonim za dobru picu.

Foto: Privatna arhiva/ Danijel Zlatković

Danijel je otkrio da je u domaćim uslovima teško napraviti pica poput onih iz restorana jer se pica peče na 340 do 380 stepeni, a da najviše pažnje zahteva mešenje testa i kvalitet brašna.

- Ljudi greše jer misle da što više materijala stave to će pica biti bolja. To ne mora da bude tako. Na picu treba staviti svega umereno da bi svi sastojci došli do izražaja. Što se tiče začina, oni se stavlajju u pelat. To mogu da budu bosiljak, ruzmarin, peršun, origano i ostali, objasnio je nagrađeni pica majstor.

Foto: Privatna arhiva/ Danijel Zlatković

Kako bi pica bila ukusna, morate da obratite pažnju na testo. Dobro testo je napravljeno od kvalitetnog brašna i to obavezno 24 sata ranije, a recept za dobro testo je dobro čuvana tajna svakog majstora.

- Testo treba da bude hrskavo, a fil sočan. To je poenta dobre pice, otkrio je Danijel tajnu dobre pice za Telegraf.rs.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Tagovi: Brašno, Pica, Pica majstor, Takmičenje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (9)
Poređaj komentare:
  • R
    Rade

    Ma kakva pica u Italiji, odavno nešto gore nisam jeo, načisto si se iskvarili.

  • T
    Talijan

    Nemaš ti pojma prikatelju, u Italiji je najgora pica. Nekada bila najbolja, sada je pokvarili komercijalnim prilagodjavanjem.

  • B
    bob

    Prijatelju očigledno nisi jeo picu na pravim mestima

Pola Srba u kući drži Fatimino oko: Da li znate šta ste s njim zapravo uneli u dom?

Mislite da kvadrat na tubi vaše paste za zube označava koliko ona ima hemije u sebi, varate se!

Upustite se u Gigatron TV avanturu

Evo šta vaš omiljeni kolač govori o vama

Najčešće greške u uređenju dnevne sobe

Produžite rok namirnicama i do pola godine: Šašavi trikovi koji će vam uštedeti brdo novca

Ovo je jasan znak da ste nekoga upoznali u prethodnom životu

Hitno prestanite da perete vaš tiganj odmah nakon upotrebe, a evo i zašto

Ako tokom dopisivanja koristite tačke u porukama mnogi će reći da ste nepristojni, evo i zašto

U Srbiji se prodaju lizalice za decu u obliku WC šolje, roditelji šokirani (FOTO)

Otvorena vrata u svet preko Internacionalnih škola

Šta oblik prstiju govori o vašoj ličnosti? Jedni kriju emocije kao zmija noge, drugi su na izvol'te

Danas je Ognjena Marija, a evo šta nikako ne smete da radite posebno ako se nalazite na moru

Magija sa iglom i bananom: Neverovatno koristan trik koji će od vas napraviti facu u društvu

Srpska narodna verovanja o predmetima koja donose zlo, bolest i svađu u kuću, a mi smo ih ignorisali

Usvojila mače iz prihvatilišta, a sada od njega zarađuje hiljade i hiljade funti mesečno

Stavite ovo u saksiju i cveće vam nikad više neće uvenuti: Genijalan, a tako jednostavan trik

Uznemirena majka upozorava: Omekšivač za veš može da ugrozi život vašeg deteta!

Rešite probleme s bukom jednom zauvek

Očistite kožnu garnituru pićem koje sigurno imate u kući i izgledaće kao da ste je sada kupili

Sreća je u nama: Unapredite partnerske odnose, dođite na „Dan za Vas u Ušću“ by Dragana Jovanović

6 saveta kako da izaberete najbolju lubenicu: Ako dugo stoji na suncu, batalite je!

Eksperti šokirali ljubitelje vina: Ovu vrstu crvenog vina obavezno pijte hladnu

Neka vaša bašta i terasa postanu novo omiljeno mesto za uživanje uz ovaj jedinstveni nameštaj

Ako želite da budete lepi i zdravi, ove devojke imaju idealne preparate za vas (VIDEO)

Za sve starosne grupe – ekspresno učenje stranog jezika za samo 2 nedelje

Spavajte dobro uprkos vrućini: Trikovi kako da rashladite spavaću sobu i spavate mirno kao beba

Ceo život pogrešno usisavamo kuću: Evo šta treba da uradite da bi ona stvarno bila čista

Ove životinje nose tajne poruke: Evo šta znači kad vidite leptira, bubamaru, guštera ili zmiju

Čudesan trik za čišćenje japanki da svaki put izgledaju kao nove

"Pun je Mesec u Srbiji, biće ubistava i nesreća": Doktor upozorava, a astronom kaže da je to glupost

Crvena brojanica s kojom je Novak "zgazio" Vimbldon i mitovi koji se za njih vežu, a nisu tačni

Da li je mrlja od čokolade ili od šminke? Naučite kako da se rešite svih vrsta fleka

Uz novi frižider kompanije LG hrana ostaje duže sveža

Ako ovo jednom nedeljno budete stavljali u frižider nećete ni morati da ga čistite

Zašto se Novak Đoković poklonio Kejt Midlton, a Federer nije?

Pogledajte u svoje prste jer oni govore o vašoj ličnosti mnogo više nego što mislite (FOTO)

Daljinski upravljač koji otvara sva vrata

Momak čini čuda sa obrvama, od sređivanja pravi spektakl (VIDEO)

Jednostavna računica koja vam može spasiti život na otvorenom tokom grmljavine

Grliti se ili ne grliti se na poslu: Kako "na finjaka" da izbegnete ove neprijatne situacije

Ako imate slovo "X" na dlanu onda spadate u grupu retkih uspešnih i moćnih ljudi

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima