≫ 

Spremite prazničnu večeru brže nego ikada do sad: Ovi trikovi će vam uštedeti i vreme i novac

Spremanje večere za novogodišnju noć i praznike zna da bude naporno

  • 0

Sigurni smo da ne biste voleli da dočekate Novu Godinu u kuhinji sa keceljom oko struka, pa bi vam par saveta kako da ubrzate spremanje hrane neće biti na odmet.

Ukusna jela ne moraju da se spremaju satima, ako znate kako da ubrzate proces i igrate se sa začinima. Donosimo vam par saveta uz pomoć kojih ćete ove godine provesti minimalno vremena u kuhinji, a vaši najmiliji će biti oduševljeni vašim kulinarskim umećem.

Spremite najukusniji krompir ikada uz pomoć samo par trikova. Foto-ilustracija: Pixabay.com

Uz slasno pečenje savršeno ide krompir. Nemojte da gubite vreme i pečete ga satima, već ga samo presecite na pola, stavite na papir za pečenje, pospite aromatičnim začinima i stavite u rernu dok ne porumeni. Za samo pola sata krompir će biti spreman za serviranje, a miris će ispuniti vaš dom.

Ako želite da spremite pastu, savetujemo vam da je umesto u šerpu spremate u tiganju. Tiganj ima veću površinu zagrevanja pa će se pasta brže skuvati. Sos ćete takođe spremiti očas posla, pa dobro razmislite oko izbora posuđa ove godine.

Nemate vremena da stojite pored šporeta i pazite da vam voda u kojoj se kuva pobvrće ne izvri i n enapravi lom? Nikakav problem. Složite povrće u papir za pečenje, uvijte malo papir i stavite pleh sa povrćem u rernu. Za 20 do 30 minuta, koliko vam treba da se istuširate, imaćete savršeno spremno povrće i čist šporet.

Neka svako priča o vašem lososu. Foto: Pixabay.com

Za ljubitelje ribe predlažemo da ukoliko spremate losos, ribu namažete grčkim jogurtom. On će je omekšati i omogućiti da se začini bolje zalepe za ribu.

Za pripremu jela sa slaninom, lakše ćete iseckati slaninu ako je zamrznete. Uvijte parčad slanine u rolnice i zaledite je u zamrzivaču. Kada je izvadite ona će biti dovoljno čvrsta da je oštrim nožem presečete.

(Telegraf.rs/brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA