Ove 3 stvari nikada nemojte poklanjati dragim ljudima jer kažu da donose nesreću

Da li ste ikada čuli za ovo narodno verovanje?

  • 7
Poklon Pixabay

Ima onih koji u to veruju, onih koji ne veruju, i onih koji ne žele da rizikuju. Prema narodnim verovanjima, postoje predmeti koje nikada ne bi trebalo da se darivaju, pošto donose nesreću.

A ko želi da se suoči sa tragedijom i nesrećom samo zbog jednog nebitnog poklona?

Ova tri predmeta nikada ne bi trebalo da poklonite:

Biseri

S obzirom na njihov oblik i boju, biseri sami po sebi podsećaju na suze. Kada nekome poklonite ogrlicu sa biserima, veruje se da mu time donosite tugu i bol u život. Posebno je važno ne davati bisere budućim mladama. Po starom verovanju to može da dovede do nesrećnog braka.

Platnene maramice

Budući da se koriste tokom tužnih trenutaka u našem životu, ne treba ih poklanjati. Kao i kod bisera, ovakav poklon nagoveštava suze i tugu.

Broš

Treći predmet koji nikada ne treba poklanjati jeste broš. Svaki broš ima oštru i šiljatu iglu. Možda ne aludira na suze, poput maramice i bisera, ali simbolično "donosi bol" osobi koja ga dobija.

Veruje se i da ako primalac želi, mi mu ove predmete u svakom slučaju možemo pokloniti. Samo je potrebno da tražimo novčanicu zauzvrat. Veruje se da ako primilac "plati" za poklon time može da se izbegne nesreća.

Da li ste ikada čuli za ova verovanja? Da li vi znate za još neke predmete koje ne treba poklanjati?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    14. oktobar 2020 | 19:55

    За десетогодишњицу брака супрузи сам поклонио бисерну огрлицу .Провели смо срећне године и очекујемо педестдевету годишњицу .Хвала Богу .

  • Cica

    14. oktobar 2020 | 19:37

    Nozeve ( kuhinjske)

  • gaga

    14. oktobar 2020 | 18:56

    Glupost.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA