≫ 

Sjajan trik kako da vam mleko u frižideru traje što duže

Jednostavan trik koji produžava rok trajanja otvorenom mleku

  • 2
Mleko Foto: Shutterstock

Iako mleko može da traje relativno dugo u frižideru, postoji jedan trik kako da traje tri nedelje, pa i duže, piše "Express".

Eat By Date objašnjava da kada se mleko otvori može da traje od četiri do sedam dana nakon odštampanog datuma ako ga čuvate u frižideru.

Ako je neotvoreno, punomasno mleko može da traje pet do sedam dana, a mleko sa smanjenom masnoćom i mleko bez laktoze može da traje sedam do deset dana nakon odštampanog datuma ako se čuva u frižideru.

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste produžili rok trajanja mleka.

Prvo i najvažnije je da kupite mleko sa najdaljim rokom trajanja. Odmah mleko stavite u frižider, i to na policu pozadi, gde je temperatura u frižideru stabilnija.

Trik koji bi mogao da produži rok trajanja otvorenom mleku jeste da u njega stavite prstohvat soli, i da promućkate mleko kako bi se so ravnomerno rasporedila.

Mineralne soli usporavaju kiseljenje mleka, jer izvlače molekule vode i zauzvrat usporavaju rast bakterija. Tako tetrapak mleka može da traje i do tri nedelje.

Video: Mleko od kobile jedno je od najskupljih na svetu: Pola litre košta 1770 dinara a vredi i mnogo više

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zasto ?

    11. avgust 2022 | 12:01

    kupis litar mleka stavis gavu frizider da stoji 10 dana pa tek onda da ga pijes

  • Mihailović

    11. avgust 2022 | 13:41

    Ja ne kupujem, čovjek šta je stariji mleko mu nanosi mnogo štete jer nema enzim za laktozu. Laktoza se taloži u telu,zglobovima pretvorena u kiselinu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA