Vreme čitanja: oko 1 min.

4 biljke koje vam mogu pomoći da izlečite nesanicu u spavaćoj sobi: Možda ih već imate u domu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrasi koji vam osim lepote prostora mogu imati i druge benefiti

  • 0
nesanica, spavanje, biljka, san Foto: Shutterstock/antibydni

Nije neobično kada čujete da neko ima problema sa snom, da teško zaspi ili da se često budi tokom noći. Nesanica je problem mnogima od nas ali postoji prirodan način kako da to poboljšate.

Sve što vam treba jeste da se pozabavite nekim biljkama i da ih ubacite u svoju spavaću sobu pa ćete videti koje blagodeti to može doneti.

Biljka zmija

U originalu "Snake plant", ova biljka oslobađa više kiseonika tokom noći, više nego tokom dana, tako da efikasno poboljšava kvalitet vazduha i pomaže vam da lakše dišete, piše "Harvey clinic care".

Lavanda

Opuštajuća svojstva lavande se koriste vekovima, jer efikasno ublažava anksioznost i stres. Takođe, usporava rad srca i pruža mirnu atmosferu u spavaćoj sobi, savršenu za odmor i spavanje.

Engleski bršljan

Engleski bršljan je jedna od najlakših biljaka za uzgoj i značajno poboljšava kvalitet vazduha. Apsorbuje toksine iz vazduha i oslobađa kiseonik i pomaže pri disanju. Interesantno, smanjuje buđ u vazduhu do 94%.

Aloe vera

Tokom noći, biljka aloje vere će obezbediti veliku količinu kiseonika, što će pomoći pri nesanici i obezbediti potreban mir za uspavljivanje.

(Telegraf.rs)

Video: Lek za dušu, odmor za oči: Pogledajte kako izgleda proces cvetanja jednog kaktusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA