≫ 

Neka se svi okreću za vama: 5 vežbi za odličnu zadnjicu koje možete da radite kod kuće (VIDEO)

Kako vas sledeće leto ne bi dočekalo nespremne krenite sa vežbanjem na vreme

  • 1

Savršeno izvajana zadnjica je san mnogih devojaka, ali znate kako kažu “no pain no gain” pa ćete za odličnu zadnjicu morati malo da se pomučite i preznojite.

Postoji nekoliko odličnih vežbi koje će vam pomoći da izgledate odlično i budete zadovoljne vašom pozadinom, a odlična stvar je što vam za te vežbe ne treba teretana već ih možete izvoditi i kod kuće.

Podizanje kukova

Ova vežba slična je mostu, samo što su vam noge podignute na klupu za vežbanje ili krevet. Možete da se koristite i stolicom i da radite ovu vežbu sa dve ili samo jednom nogom ako ste u boljoj fotmi.

Podizanje kukova iz poze leptir

Za ovu vežbu ne trebaju vam nikakvi rezviziti. Lezite na pod, zauzmite nogama pozu leptira i podižite karlicu. Stegnite mišiće zadnjice i ponovite vežbu u par serija.

Kvadriped uz pomoć trake

Za ovu vežbu idealno bi bilo da imate traku za vežbanje, ali ukoliko je nemate možete da radite i samo sa svojom težinom. Pazite da vam leđa budu prava, a stopalo koje podižete paralelno sa plafonom.

Podizanje noge u stranu

Ovo je omiljena vežba mnogih na Instagramu, a pomaže da se zategnu mišići butina i zadnjice. Podignite ispruženu nogu sastrane i radite ovu vežbu na podu, krevetu ili klupi u teretani. Kada malo napredujete u ovoj vežbi, možete da dodate i opterećenje u vidu trake ili tegova za noge.

Bugarski čučanj

Ova vežba aktivira kvadriceps i ojačava vašu ravnotežu i mišiće gluteusa i nogu. Vežbu možete da izvodite uz pomoć klupe, stolice ili kreveta. POnavlajjte vežbu u nekoliko serija i osetite kako vam se gluteus zateže.

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA