Umetnost ili "đavolja posla": Petar talenat otkrio slučajno, sad radi za poznate i prate ga hiljade

Bodi-artom se bavi već 6 godina, a poslednje 3 ovo je i njegovo zanimanje, otkrio je Petar u razgovoru za Telegraf

  • 1

Petar Raičević (19) je umetnik iz Podgorice, koji je veliku popularnost stekao zahvaljujući svom velikom talentu. Ovaj mladić, netipično za momke sa Balkana, bavi se oslikavanjem lica i tela, takozvanim "face paintingom" odnosno bodi-artom.

Svoje radove sa svetom deli na društvenim mrežama, a posebnu pažnju privlači na TikToku, mreži koja često nije u pozitivnom fokusu javnosti, gde ga prati više od 54.000 ljudi. Moglo bi se reći da je ovaj momak jedna od svetlih tački tog kutka na internetu.

Bodi-artom se bavi već 6 godina, a poslednje 3 ovo je i njegovo zanimanje, otkrio je Petar u razgovoru za Telegraf.

Kako kaže, sve je počelo igrom slučaja, od ukrašavanja uskršnjih jaja.

- Sestra i ja smo ukrašavali uskršnja jaja dekupaž tehnikom, belancetom i ukrasnim salvetama - kaže Petar Raičević za Telegraf.

- U toku izrade, na ruku mi se zalepilo belance sa salvetom, i tako ostalo neko vreme. Kada se osušilo, čitava forma je podsećala na ranu. Uzeo sam malo pudera i karmina i obojio ono što se na ruci slučajno stvorilo. Tada sam shvatio da je belance vezivno sredstvo, a salveta simulacija kože, ostalo je istorija.

Belance i salvete su kasnije zamenjeni bojama za telo, drugim materijalima i šminkom.

- Pretežno su to boje za kožu, ali kada su u pitanju sitni detalji, iscrtavanje određenih delova tela, koristim šminku - objašnjava Petar.

Inspiraciju pronalazi u svemu što ga okružuje:

- U ljudima, njihovim emocijama, facijalnim ekspresijama, u svemu. Životinje i priroda me posebno inspirišu, ali i junaci iz filmova i knjiga.

Prvi model, a i najčešći, je sam sebi. Tako je i počeo, uz ogledalo, slikajući svoje lice i telo. Međutim, Petar je sada često angažovan za rad na muzičkim spotovima, filmskim setovima, modnim i bodi-art revijama.

@sarkastican##illusion ##iluzija ##makeup ##foryou ##2021 ##neck ##serbia ##montenegro @jamescharles @nikastankovic♬ Sicko Drop - KVSH & Schillist

Njegovi radovi zabeleženi su u spotovima muzičkih zvezda poput Slobe Radanovića za pesmu "Ja se ne brinem" ili u duetu grupe 2L i pevača Leona za pesmu "Nema sile".

Kako kaže, svaki rad mu je poseban na svoj način, ali bi jedan izdvojio kao posebno zahtevan.

- Ipak, jedan bih izdvojio, onaj koji sam na sebi radio punih 11 sati, u jednoj pozi - priseća se ovaj mladi Podgoričanin, čiji je poslednji rad "Svings" mačka koju je on naslikao kao egipatsku boginju Bastet.

Petar kaže da su reakcije na ono što radi podeljene i dok su jedni oduševljeni, i željno iščekuju nove radove, drugi su potpuno šokirani.

- Ima i onih koji doslovno komentarišu da su to "đavolja posla" - kaže Petar, koji ipak ističe da mu je najvažnije da na njegove radove niko ne ostaje ravnodušan.

- I u tome uspevam, evo već 6 godina - zaključio je on.

Video: Bojana u bojama: Naša umetnica od svog lica i tela pravi bajku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    10. jun 2021 | 11:49

    Aaaaaaaaajde bre beži ko zna iz koji romani prepisivao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA