≫ 

Manekenka tužila frizerku zbog pogrešne frizure i tražila odštetu: Sud odredio kaznu od 240.000 evra

Manekenka je otišla u frizerski salon da se ošiša i dala je posebna uputstva osoblju o izgledu koji želi

  • 1
Angry girl hairdresser žena frizerka kosa frizura svađa Foto: Shutterstock

Sud za zaštitu prava potrošača u Indiji je doneo presudu prema kojoj jedan frizerski salon mora da plati odštetu od 240.000 evra zbog pogrešne frizure. Naime, jednu devojku koja je po profesiji manekenka frizerka je ošišala potpuno drugačije od onoga što je tražila i tako joj naneli veliki poslovni gubitak.

U obrazloženju presude, sud je primetio da je žena zbog duge kose dobijala angažmane sa firmama koje proizvode ili prodaju proizvode za kosu. Salonu, koji je deo istaknutog lanca hotela u Delhiju, omogućeno je da se žali na presudu.

Manekenka je otišla u frizerski salon da se ošiša i dala je posebna uputstva osoblju o izgledu koji želi. Sudski dokumenti otkrili su da joj je frizerka ošišala veliki deo kose, ostavljajući samo desetak centimetara ispod ramena.

- Ne može više da vidi svoj odraz u ogledalu. Njen posao podrazumeva komunikaciju sa ljudima što znači da mora da ide u sastanke. Izgubila je samopouzdanje zbog kose i pretrpela ogroman stres - navodi se u sudskom nalogu.

Kada se požalila salonu, ponuđen joj je besplatan tretman kose kao nadoknada za grešku. Žena je rekla sudu da je tretman bio sumnjiv i da je rezultirao dodatnim oštećenjem njene kose.

- Takođe je pretrpela gubitak prihoda zbog mentalnog sloma, a posle toga i mučnog tretmana. Napustila je i posao. Dve godine od incidenta prolazi kroz bol i traumu  - navodi se u saopštenju suda.

Video: Ova frizura je hit leta 2021: Lako se pravi, efektna je i uz nju vam nije potreban nakit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA