≫ 

Smršala 42 kg za 15 meseci: "Više ne pijem lekove za pritisak i ne bole me zglobovi"

Promenom načina ishrane i redovnim vežbama učinila je čudo za svoju figuru, ali i za zdravlje koje je bilo ozbiljno narušeno

  • 3

Mlada žena koja je patila od bolova u zglobovima, imala problem sa srcem i visok krvni pritisak, pošto je njena telesna težina dostigla 116 kilograma, odlučila je da mora da promeni navike iz korena i nađe način da svoju liniju dovede u red.

Evi Nejdži (28), menadžerka za oglašavanje i marketing, shvatila je da joj višak kilograma ozbiljno ugrožava zdravlje i odlučila je da smrša.

Nije htela ništa da radi "na svoju ruku" - odlučila je da potraži pomoć stručnjaka.

Uprkos nizu zatvaranja zbog pandemije i vremenu kada teretane nisu radile, Evi je sledila plan koji joj je napravila bivša trostruka olimpijka Sara Lindži, kojoj se obratila za pomoć i uspela da za 15 meseci "skine" 42 kilograma.

Bivša olimpijka drži lanac teretana i ima svoj koncept za skidanje viška kilograma koji je relativno jednostavan - učesnici se drže tri obroka bogata hranljivim sastojcima i proteinima dnevno sa zdravim grickalicama, dok dižu tegove i rade zahtevne vežbe pod vođstvom superfit trenera.

- Bila sam zaista nezdrava kada sam počela taj program ishrane - podelila je Evi svoje iskustvo.

- Imala sam prekomernu telesnu težinu, uzimala lekove za regulaciju krvnog pritiska koji je bio direktno povezan sa mojom debljinom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Tom Paulson (@tomroarfitness)

Ona je navela da se ranije hranila nezdravo i unosila velike količine hrane, uglavnom testenine, čips i vina.

Prešla je na vegeterijanski način ishrane i, kako kaže, shvatila da može da živi konzumirajući samo zdravu hranu.

- Izbacila sam sve te loše stavri, alkohol, grickalice... Ja sam osoba koja ide na sve ili ništa. Izbacila sam ugljene hidrate skroz i to mi je samo na početku predstavljalo problem, jer sam imala jake glavoboilje - ispričala je Evi.

Zbog zatvaranja koje je izazvala pandemija, bila je prinuđena sa se odrekne treninga u teretani, ali je nastavila da vodi zdrav način života.

- Kada su teretane bile zatvorene, nastavila sam da se pridržavam propisanog načina ishrane, a uvela sam da šetam psa tako što ću da pređem najmanje 10.000 koraka dnevno, čime sam održavala formu dok teretane ponovo nisu otvorene - otkrila je Evi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Tom Paulson (@tomroarfitness)

Kako je navela, dugo je bila ubeđena da ne može da smrša, a onda se desilo nešto što ju je podstaklo.

- Gledala sam jedno veče TV emisiju "House" i nekome su dijagnostikovali Kušingovu bolest. Bila sam ubeđena da imam neke od simptoma, čak sam otišla u bolnicu da sve isproverevam. To je bilo vreme kada sam se za dva meseca ugojila osam kilograma. Srećom, rezultati su bili dobri - kaže Evi i dodaje da je taj strah od bolesti motivisao da smrša.

Sada, kaže, samo radi na održanju težine do koje je stigla.

- Trudim se da napravim najmanje 10.000 koraka dnevno i idem u teretanu. Trenutno samo pokušavam da se edukujem o ishrani i vežbanju. Pazim da unosim dovoljno proteina, jer sam vegetarijanac - deli iskustvo ova devojka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Roar Fitness (@roarfitnessldn)

Ona dodaje da je pokrenula Instagram profil kako bi pokušala da pomogne drugima koji imaju problem sa viškom kilograma i motiviše ih da smršaju.

- Dok sam bila u programu mršavljenja, jela sam 1.500-1.700 kalorija dnevno. Sada ne brojim kalorije, ali pokušavam da budem pažljiva u odabiru hrane i jedem kontrolisano - kaže Evi.

Dodaje da je najvažnije da su joj ukinuti lekovi za krvni pritisak, jer je normalizovan, da nema bolove u zglobovima, a kako navodi nema ni druge probleme koji su je ranije mučili kao što je gorušica.

Video: Bila je teška 172 kilograma, a za godinu dana smršala čak 70! Ne planira da se zaustavi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Programi, dijete, preparati...

    1. novembar 2021 | 13:47

    Izbaciti večeru, beli hleb, alkohol, slatko, suhomesnato, majonez... Ja smršao 15 kila za 8 nedelja. Doručak-2 kuvana jaja, sir, jogurt i dvopek raženi. Ručak-može sve, kuvano, grilovano meso, čorbe... Oko 6-7 malo badema, kikiriki, voće. Ne gladuješ a mršaviš, probajte

  • eeeeee, cime se vi bavite ???

    1. novembar 2021 | 14:32

    Zakonom zabraniti da ljudi budu debeli !!!!! Cast izuzecima koji imaju neki poremecaj hormona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA