≫ 

Frizerka otkriva da li kosu treba češljati dok je suva ili mokra: Pravila nisu za sve ista

Ono što funkcioniše kod jedne osobe, neće nužno funkcionisati i kod druge

  • 0
ogledalo, devojka, četka, češljanje, kosa

Foto: Freepik/ gpointstudio

Sigurni smo da će se i žene i muškarci složiti da ne postoji bolji osećaj od provlačenja češlja kroz kosu. Pored toga što masira teme, kosa postaje svikenkastija i mekanija.

Češljanje je zamišljeno kao proces kojim se poboljšava stanje kose raspetljavanjem, međutim, na izgled tako jednostavna radnja kao što je češljanje može uništiti kosu, ako nismo oprezni.

Večito pitanje je - da li kosu treba češljati suvu ili dok je mokra?

Mišljenja su podeljena što se ove teme tiče, jer utiče dosta faktora koji su individualnog karaktera od tipa kose, njenog opšteg stanja, preko njene nege...

Što znači da ono što funkcioniše kod jedne osobe, neće nužno funkcionisati i kod druge.

Ali, ipak postoje jednostavna pravila prema kojima bi trebalo da se vodite kada češljate kosu.

- Treba imati na umu da su vlasi najosetljivije dok su mokre, a to posebno važi za osobe koje imaju ravnu kosu. Češljanje u takvom stanju može preopteretiti i oštetiti dlaku, koja je najčvršća kad je suva - kaže za Telegraf frizerka Biljana Marković i naglašava da za osobe sa kovrdžavom kosom ovo pravilo ne važi:

- Ukoliko ste nekada pokušali da rasčešljate kovrdžavu kosu kad je suva odmah ste mogli da shvatite da je to greška. Češljanje mokre kovrdžave kose smanjuje mogućnost njenog lomljenja i oštećenja folikula dlake.

Frizerka savetuje da se kovrdžava kosa uvek češlja češljem sa širokim zubcima i da je pre svakog raščešljavanja najbolje naneti sprej ili balzam koji se ne ispira.

Prema rečima naše sagovornice ukoliko osoba ne češlja kosu na pravilan način, postoji mogućnost da se vlasi oštete.

- Može se desiti da osoba u toku češljanja na četki primeti veliki broj dlaka, jer su do te mere oslabile. Naravno, to ne mora da znači je nepravilno češljanje uvek uzrok broj jedan, ali svakako može biti jedan od razloga - zaključuje frizerka Biljana Marković.

Video: Zaista se pravi za 2 minuta, ovo je savršeno: Žene na Instagramu poludele za brzom frizurom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA