≫ 

3 vrste parova koji će zauvek biti zajedno, a ove 2 možda ne dožive ni kraj godine

Nemoguće je predvideti sudbinu, ali je moguće parove i to sa sigurnošću

  • 1

Možete li da predvidite koji će parovi dugo ostati zajedno, a ko neće? Nauka i za to ima rešenje koje je potpuno sigurno. Evo koji će parovi ostariti zajedno, a ko će ubrzo raskinuti.

To nije tako lako, ali profesor Gotman već decenijama istražuje parove i podijelio ih u pet grupa (prema rezultatima ili ponašanju): tri tipa parova koji će ostati dugo zajedno i dva koja će se verovatno rastati.

Gotman je posmatrao njihovu komunikaciju: njihove reakcije, uzbuđenje, mirne faze, njihovo samopouzdanje, strahove.

Njegovi rezultati se sada koriste u terapiji parova širom sveta.

Foto: Pixabay.com

Ova tri tipa parova će verovatno ostati zajedno:

Izbegavaju se

Ovaj tip parova izbegava konflikte. Oni su generalno manje emocionalni, odnosno dosta pragmatičniji. Deluju distancirano i neromantično - ali im to odgovara. Njihov zajednički život je održiv, tako da je partnersko ponašanje predvidljivo. To im daje sigurnost i čini vezu vrlo stabilnom.

Cene se

Ovaj tip parova koristi svaku sekundu da provede zajedno, a pritom niko nikome ne ide na živce. Vrlo su pažljivi jedni prema drugima i dobro razumeju raspoloženja i potrebe drugoga. Takvi parovi su poznati po tome što imaju mnogo novca i lepo razgovaraju jedno o drugom.

Impulsivni parovi

Parovi ovog tipa postaju manje stabilni jer partneri igraju između unutrašnje ljubavi i glasnih konflikata. Ali, dobro je sledeće: koliko brzo padaju, tako brzo i opraštaju i slažu se, što znači da će dugo ostati zajedno.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ova dva tipa parova će verovatno raskrsnutii:

Neprijateljski distancirani parovi

Ovaj tip parova je sličan onima što se izbjegavaju, ali razlika je u tome što njihovi partneri nemaju ništa zajedničko - manje zajedničkih interesa, zajedničkih hobija i prijatelja. U svakodnevnim raspravama, ponašaju se prilično neprijateljski.

Neprijateljski isprepleteni parovi

Za razliku od parova koji su neprijateljski distancirani, ova vrsta parova se često i mnogo svađam, jer u tome uživaju. U svoje svađe uvlače sve okolo, porodicu, prijatelje, pa čak i poznanike. Prikazuju jedni druge u lošem svetlu u javnosti i na društvenim mrežama, pa zbog toga nikako ne mogu uspeti.

VIDEO: Pet horoskopskih znakova koje čeka neverovatna 2019. godina

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA