≫ 

8 načina da se otarasite ružnih i bolnih akni sa grudi - i utvrdite šta ih izaziva

Kakav deterdžent za veš koristite?

  • 0

Kao da nije dovoljno loše to što imate ko koju bubuljicu na licu već se one pojavljuju i na drugim delovima tela, a najgore su one po grudima.

Ovakve akne javljaju se retko, ali od svih delova tela grudi su mesto na kome se najčešće pored lica javljaju. Nastaju kada se žlezde napune masnoćom i kada dođe do začepljenja pora javlja se zapaljenje i formiranje mitisera ili belog gnoja.

Foto: Profimedia

Ukoliko ste skloni znojenju u delu grudi, onda ste posebno izloženi riziku. Mogu da se pojave i kao posledica dermatitisa koj ije rezultat iritacije ili začepljenja pora. Evo kako da se rešite akni sa ovog dela tela prema savetima dermatologa

Obratite pažnju na vašu rutinu posle treninga

Sportska odeća je dobra, ali može da dovede do pojave akni. Nosite odeću napravljenu od materiajla koji dozvoljava koži da diše, a pamuk je za to najbolji.

Promenite znojem natopljenu odeću što pre možete

Bilo koju znojem natopljenu odeću posle treninga odmah presvucite i brzo nakon treninga se tuširajte. Ukoliko ne možete odmah pod tuš, obrišite predeo grudi vlažnom maramicom.

Redovno radite piling

Skinite mrtve ćelije sa površine kože tela kao i sa lica. Piling jednom do dva puta nedeljno može da smanji rizik za pojavu akni ili mitisera.

Probajte sredstvo za kupanje na bazi benzoil peroksida

Čak i najmanja nega je boja od nebrige. Foto: Pixabay

Mirišljavi gelovi za tusiranje su zanimljivi, ali ukoliko imate ozbiljan problem sa aknama na telu benzoil peroksid je najbolje rešenje za to.

Koristite sredstvo na bazi salicilne kiseline

Ako vam je benzoil peroksid previše jak za kožu, salicilna kiselina je drugi izbor koji vam predlažemo.

Proverite vaš deterdžent za veš

Moguće je da ste alergični na neke hemikalije ili miris vašeg praška za veš. Obratite pažnju na to koji deterdžent koristite, ali i omekšivač.

Uzimajte vitamine

Uvek je dobro unositi što više vitamina kroz ishranu, ali ukoliko želite da promenite vaš meni bilo bi dobro da razmislite o uzimanju multivitamina.

Koristite ciljani tretman

Ničiji problem sa aknama ne može da bude isti. Ukoliko želite da što pre rešite problem bubuljica, onda je ciljano nanošenje ovog sredstva na bubuljicu odlično rešenje.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA