≫ 

"Moja verenica se mnogo ugojila i više nisam siguran da želim brak sa njom. Da li da je ostavim?“

Ispovest muškarca koji se posle karantina suočio sa problemom koji ne zna kako da reši

  • 23
foto Pixabay foto Pixabay

Kad žene odluče da započnu dijetu, ili imaju dva-tri kilograma viška zbog kojih počinju da drame ili stvarno žele da iz korena promene svoj život i svoje navike. Uvek očekuju podršku bliskih ljudi – prijateljica, dečka ili muža, članova porodice, kolega... Ali, nije retkost da onog trenutka kada naiđu na problem ili kada se previše opuste zaborave na datu reč i počnu prekomerno da uživaju u hrani.

To se dogodilo mnogima u vreme karantina zbog pandemije korona virusa. Strah, zabrana izlaska iz kuće, dramatični manjak kretanja, dramatični višak vremena za spremanje hrane, pravljenje zaliha..., sve je to rezultovalo da jedemo više nego inače i da „nabacimo“ kilograme viška.

Ali, dok se neko vrlo brzo po završetku karantina vratio u normalu kada su u pitanju hrana i vežbanje, dotle se neko previše opustio i nastavio da živi po starom. Sa ovim problemom suočava se Jovan (33) čija se 28-godišnja verenica ugojila 20 kilograma od početka karantina i ne čini ništa kako bi smršala.

- Oduvek sam voleo bucmaste devojke, pa sam takvu i izabrao – započinje Jovan svoju ispovest. – Maša je oduvek bila vesela i obla devojka, i meni se to dopadalo. Zabavljali smo se godinu i po dana, i ove godine na Dan zaljubljenih sam je zaprosio. Pristala je da se uda za mene, počeli smo da živimo zajedno i da pravimo planove za venčanje na leto, ali je pandemija korona virusa sve to poremetila. Odgodili smo venčanje za kraj novembra, ali ja sada nisam siguran da bih zaista želeo da do kraja života budem sa njom.

Problem sa kojim se Jovan suočio je Mašina prekomerna gojaznost i apsolutna apatija da išta učini kako bi smršala.

- Za vreme karantina ostala je bez posla, a ja sam radio od kuće. Valjda da bi se osetila korisnijom nego inače kuvala je po nekoliko jela dnevno i non-stop je nešto mesila: pite, kiflice, krofne, palačinke... Em nismo mogli da izlazimo zajedno napolje zbog mog radnog vremena, em je njoj bilo mrsko da šeta sama osim do prodavnice, em joj se nije mililo da makar pola sata vežba u kući... Toliko se ugojila da je to strašno – jada se Jovan.

On je, kaže, odmah po završetku karantina krenuo da trči.

- Pre proglašenja pandemije bio sam redovan u teretani, a sada slušam savete stručnjaka i da budem iskren malo me je strah da ću se, uprkos svim higijenskim merama, zaraziti u teretani, pa sam odabrao da svakog drugog dana idem na Adu na trčim. Maši ne pada na pamet da mi se pridruži; ona krene sa mnom na Adu, uvali se u neki kafić i pije plazma-šejk i koka-kolu dok se ja preznojavam kako bih se vratio u formu. Kad dođemo kući, prvo što uradi je otvaranje frižidera. Njeno oblo telo se toliko izobličilo da mi zaista više nije nimalo privlačna. Radije masturbiram nego što vodim ljubav sa njom – iskren je Jovan.

Prekomerna težina, debela žena, noge, celulit, žensko telo, gojaznost Foto: Shutterstock

On dodaje da je izuzetno zabrinut za Mašino zdravlje:

- Dok se bude okrenula, postaće dijabetičar ili srčani bolesnik, a to je poslednje što želim da joj se desi. S druge strane, ne mogu da zamislim svoj život pored nekog ko ne vodi računa o sebi i svom zdravlju. Mašu baš briga što se ugojila i što više ne vodimo ljubav. Ona samo priča o našem venčanju, zvanicama, posluženju..., kao da ne vidi da se sve što smo zajednički radili raspada. Ne znam šta da radim, da li da raskinem veridbu i da se vratim slobodnom životu, jer ovako više ne mogu da izdržim.

Odgovor psihologa: Zaključavanje zbog pandemije korona virusa na mnoge ljude je uticalo destruktivno. I onaj ko je bio psihički jak u nekom trenutku je morao da poklekne. Maša je ostala bez posla, to je bio snažan udarac na njeno samopouzdanje, pa je utehu potražila u hrani. Ako zaista volite svoju verenicu, potrudite se da je motivišete da vežba i da se zdravije hrani. To biste uradili i ako bi vaš prijatelj, brat ili sestra bili u sličnoj situaciji, zar ne?

Recite joj da ste zabrinuti za njeno zdravlje i obećajte joj da ćete joj biti podrška na putu skidanja viška kilograma. Idite zajedno kod nutricioniste, zajednički spremajte zdrave obroke i dogovorite se da u kući nećete imati ništa što goji. Umesto toga što vi trčite, a ona sedi u kafiću, krenite zajedno u duge šetnje svakog dana. To će joj biti dobar podsticaj da se suoči sa problemom koji, kako shvatam iz vaše priče, već mesecima ignoriše.

Dobro rešenje je i da joj poklonite neki seksi veš – tada će biti privlačnija i vama i sebi.

Video: Bila je teška 172 kilograma, a za godinu dana smršala čak 70! Ne planira da se zaustavi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    15. oktobar 2020 | 22:49

    Ma ne voliš ti nju, pa ti sad izgovor njena kilaza. Ja volim jednog bucka, i ne bi ga mjenjala za sva blaga ovog svjeta.

  • Miki

    15. oktobar 2020 | 22:37

    Ma teraj to dok je vreme, kad rodi decu toliko ce da se oklembesi i utovi a onda zbog dece neces moci da otkacis. Zene uvek iz jedne idu u drugu krajnost, dok se ne udaju i trude se da lice na nesto a kad se udaju onda ih vise nista ne zanima nego da se tove.

  • Racki

    15. oktobar 2020 | 23:43

    Ako ima zuto ispod grudi..begaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA