Da li imate svoj tip momka ili devojke? Obično vas povezuju 3 ključne stvari sa partnerom

Saznajte koje su to

  • 1
momak devojka veza zagrljaj poljubac Foto: Freepik/ lookstudio

Većina ljudi priznaje da postoji određeni tip muškaraca ili devojaka koji ih privlače. Istraživanje na Kalifornijskom univerzitetu pokazalo je da postoji razlog zašto ljude privlače partneri sa određenim karakteristikama.

Studija, objavljena u Journal of Personality and Social Psichology, uključila je analizu preko 1.000 parova u trenutnim i bivšim vezama.

Istraživači koji su sproveli ispitivanje otkrili su da ljude obično povezuju tri ključne stvari sa trenutnim ili bivšim partnerima: slične fizičke karakteristike, sličan nivo inteligencije i slično obrazovanje ili religija.

Postoji mnogo teorija o tome zašto nas najviše privlače osobe sa kojima delimo slične osobine. Smatra se da okolnosti dovode ljude u sličan krug potencijalnih partnera, poput kraja u kom žive ili škole koju pohađaju.

- Partneri su generalno imali slične rezultate po pitanju religije, obrazovanja i inteligencije -  zaključeno je u stidiji.

Imajući to na umu, lako možete da odredite kakav je vaš "tip muškarca".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA