Šta muškarci žele u vezi: Najvažnije im je ono što mnogim ženama ne pada na pamet

Za uspeh vaše veze bilo bi poželjno da shvatite šta je to što je i muškarcima bitno za dobar emotivni odnos

  • 2
Alfa muškarac Foto: Shutterstock

U filmu "Šta žene žele", glavni glumac Mel Gibson oblači se kao žena, depilira se i daje sve od sebe da shvati kako žene razmišljaju kako bi ih što bolje razumeo, ali, u njegovom slučaju, za potrebe posla.

Ne morate baš da se ponašate kao Gibson, ali za uspeh vaše veze bilo bi poželjno da shvatite šta je to što je najbitnije muškarcima za dobar emotivni odnos.

Žene često misle da mnogo bolje poznaju muškarce, nego što je to zaista tako.

Zaljubljenost je i njima jednako važana kao i damama, ali kod njih postoji nešto što im je u vezi važnije i od fizičke intimnosti.

Ono što muškarci žele više od svega ostalog od svoje partnerke, a čega često nisu svesni ni sami, pa ne umeju da izraze kao potrebu, jeste poštovanje.

Pre nego što uopšte počne da razmišlja o ljubavi, muškarcu je najvažnije da oseti da ga žena poštuje.

Većini muškaraca ta potreba je formirana u nesvesnom i postala je model prihvatanja još od najranijeg detinjstva. To su postavili kao kriterijum još u takmičenju sa drugim dačacima u raznim aktivnostima, od sporta do onih dečačkih čarki.

Svako od njih je nekada i u nečemu bio najbolji, što im je donosilo poštovanje i divljenje drugih.

To što su drugi poštovali njihove podvige davalo im je osećaj kompletnosti, a isti model, ali i potrebu, većina muškaraca je prenela i u emotivne odnose.

Ključ koji otvara njegovo srce

Kao partnerka i žena trebalo bi da shvatite da je način na koji se ophodite sa vašim muškarcem, ključ koji otvara ili zatvara njegovo srce.

Kada pričate s njim, potrudite se da mu pokažete da ga poštujete, bilo da se šalite ili ga ozbiljno kritikujete.

ljubav, par, partner, kuhinja Foto: Freepik/ lookstudio

Način na koji s njim razgovarate dok ga kritikujete, ton vašeg glasa, kao i govor tela njemu znače više od bilo kakvih lepih reči koje ćete mu kazati u momentima nežnosti.

Bilo da se radi o "blagoj" šali, o nečemu u čemu nije dobar ili o kritici koju supruga upućuje njenom dugogodišnjem mužu, ako žena nije pažljiva, muškarac će se osećati kao da ga ona ne poštuje.

To će uticati da ne veruje u njenu ljubav. Ukoliko ton njegove partnerke ne ukazuje poštovanje, on će to shvatiti kao poruku da ona misli da on nije sposoban da se brine o sebi bez njene pomoći.

Stručnjaci, ipak, kažu da to ne znači da bi žene trebalo da prećute kritiku i da to rade “uvijeno u oblandu”, ali bi trebalo da izbegavaju da tonom i govorom tela u komunikaciji šalju poruku - nesposoban si.

Savet ženama je da razmisle o tonu svog glasa i rečima koje su odabrale za kritiku i da mu na propuste ukažu uz poštovanje njegove ličnosti i integriteta.

Ako to tako učinite, shvatiće da je vaša ljubav prema njemu iskrena i otvoriće vam se. Osetiće da ga prihvatate kao čoveka i sa njegove tačke gledišta to će značiti da možete prihvatiti i njegovu ljubav.

Ukoliko želite nešto više sa muškarcem s kojim izlazite, pobrinite se da oseti da ga poštujete. Zauzvrat i on će vas poštovati, a to je najbolja početna osnova za sve dalje što čini ljubavnu vezu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve laž

    13. maj 2021 | 00:54

    Bila sam pažljiva, poštovala ga i volela, a onda me je on, u znak zahvalnosti prevario. Poštovanje treba zaslužiti.

  • Bravo Olivera

    13. maj 2021 | 08:33

    Svaka reč je na mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA