≫ 

Spasao je sigurne smrti iz Indijskog okeana: Zaljubili se i venčali, medeni mesec proveli u Srbiji

Tog dana je otplivala dalje nego inače, a kad je shvatila koliko je jaka struja, bilo je prekasno

  • 1
Attila Gupta Bosnyak Foto: Instagram/attila.bosnyak

Bio je februar 2019. godine, a u Indiji bilo pravo letnje vreme. Između držanja časova joge, Gupta je uvek imala vremena za plivanje. Međutim, tog dana je otplivala dalje nego inače, a kad je shvatila koliko je struja jaka, bilo je prekasno. Voda ju je povlačila prema dnu okeana.

U trenucima nemoći Gupta se nije predavala, već je pokušavala da nađe rešenje za naizgled bezizlaznu sitaciju. Ali, svaki put kada bi uložila dodatni napor da se približi obali voda ju je vukla natrag

- Negde duboko u sebi sam znala ako nastavim da plivam, uspeću da dođem do obale - ispričala je Gupta.

Dok se borila za svoj život, u daljini je videla čoveka koji je krenuo ka njoj, u nameri da je izvuče iz nemilosrdnih talasa. Čovek po imenu Bosnjak bio je vešt plivač i se nije plašio, ali jaka struja mu je konstantno onemogućavala da dođe do Gupte.

- Prišao mi je veoma blizu i skoro me uhvatio za ruku, ali baš tada me je okean povukao u dubinu - priseća se ova mlada žena.

Attila Gupta Bosnyak Foto: Instagram/attila.bosnyak

Tada je on shvatio da, čak i ako uspe da dođe do nje, nije dovoljno jak da je izvuče na površinu vode. Dosetio se da iskoristi stene i popne se na njih i mahanjem signalizira spasiocima na obali da mu je potrebna pomoć.

Spasilac je pomogao Gupti da se vrati na obalu, i ukazao joj potrebnu pomoć, dok je Bosnjak sve vreme plivao ispred njih. Tek kad je stigao na obalu, shvatio je da krvari.

- Leđa i bedra su mi jako krvarila zbog ogrebotina, takođe i prsti jer sam pokušavao da se držim za stene - priseća ovaj mladić. Nakon što je utvrđeno da su oboje dobro, Bosnjak i Gupta su se zajedno vratili u odmaralište.

- U tom trenutku se nešto u meni promenilo. Srce je odjednom počelo da mi lupa - ispričala je Gupta.

Attila Gupta Bosnyak Foto: Instagram/attila.bosnyak

Međutim, tu istu noć su se ponovo sreli za večerom. Tokom neobaveznog razgovora, shvatili su imaju zajedničkih tema, pa su odlučili da susret ponove i sutradan.

Nažalost, Bosnjak je morao nazad u Holandiju, koja je inače njegovo rodno mesto.

- Usledilo je par lepih meseci, sve više i više razgovarajući putem video poziva - kaže Bosnjak i dodaje da, iako su ih razdvajali okeani, brzo su se navikli na međusobne svakodnevne rutine, pa im je to omogućavalo da se čuju svaki dan u pravo vreme.

Put u Dubai pa Srbiju

Posle četiri meseca razdvojenosti, ponovo su bili zajedno. Otišli su u Agru kako bi posetili Tadž Mahal. Zagledani u spektakularnu građevinu podelili su predivan trenutak kojeg će se zauvek sećati. Bosnjak se spustio na jedno koleno i zaprosio Guptu.

Sve je izgledalo savršeno, ostalo je još samo da Gupta dobije vizu kako bi mogla da ode kod budećeg supruga u Holandiju i konačno započnu zajednički život.

Međutim, došlo je do komplikacije sa vizom, pa je par odlučio da slobodno vreme provedu putujući. Na listi država koje su planirali da posete bila je i Srbija.

- Pretpostavljam da Srbija nije uobičajena romantična destinacija - kaže Bosnjak, koji objašnjava da su mesta odabrali na temelju zahteva koje određena država ima za izdavanje viza.

Attila Gupta Bosnyak Foto: Instagram/attila.bosnyak

- Zaista smo uživali u boravku u Srbiji. Plivali smo u Dunavu i Savi i stvarno nosimo samo pozitivna iskustva iz Srbije - ispričali su Gupta i Bosnyak.

Priznaju da je to bio izazovan period za njih, ali dodaju da su oboje bili strpljivi zato što su znali da ih posle toliko pređenih prepreka čeka pravi raj.

Video: Osvajao je zlata za Iran, a sada za Srbiju: Iranski Terminator zbog ljubavi obukao srpski dres

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA