≫ 

2 stvari koje svaki muškarac priželjkuje u braku: Nijedna nema veze sa intimnošću

Za dobar brak neophodno je da obe strane pokažu puno ljubavi, truda i pažnje

  • 9
Ljubavni par

Foto: Pixabay

Ustaljeno je mišljenje da se muškarci odlučuju za brak samo zbog dve stvari - redovnog zadovoljenja intimnih potreba i želje da uvek imaju spremljenu hranu i čist dom. Ali, to nije baš tako. 

Naime, muškarci, isto kao i žene, imaju emotivne potrebe i žele da budu maženi, poštovani i voljeni.

Brak pre svega zahteva posvećenost sa obe strane. Uloga muškarca u braku, kao i njegovi stavovi vezani za zajednički život, uglavnom su pogrešno predstavljeni.

Šta je to što muškarci stvarno žele i šta im je potrebno u braku oduvek je bila tajna za mnoge žene.

Psiholozi tvrde da su muškarcima ključne dve stvari u bračnoj zajednici.

1. Nemojte ga menjati

 

Na početku odnosa sve bude bajno i sjajno, ništa vam ne smeta kod partnera i prigrlili ste sve njegove mane. A onda prođe određeni period ili potpišete papir kojim se zaklinjete na večnu ljubav i nešto se promeni.

Svađa, ljut muškarac

Foto: Shutterstock

Odjednom vam više ne prijaju njegovi prijatelji, način na koji se oblači, posao kojim se bavi...

Zvuči poznato, zar ne?

Naravno, poželjno je da partneru sugerišete i ukazujete na greške, ali želja da promenite stvari koje je radio i pre vas - nije.

Muškarci ženu vide kao podršku i rame na koje uvek mogu da se oslone, ukoliko mu to oduzmete, vrlo brzo možete da ga izgubite.

2. Lični prostor

 

Svi poželimo vreme samo za sebe. To nije sebično, to je potreba svakog čoveka. Muškarci se mnogo razlikuju od nežnijeg pola.

Žene često imaju potrebu da odmah sve ispričaju i podele sa partnerom, dok muškarci često žele da se izoluju i sami prođu kroz određenu životnu fazu.

Muškarci od žena očekuju razumevanje, čak i u onim danima kada mnogo greše. Verujemo da ih nekada teško razumeti, ali nije teško pokušati.

Naoružajte se strpljenjem i pustite ga da u miru i na svoj način reši ono što ga muči.

Video: Ako osvojite srce nekog od ovih šest horoskopskih znakova - voleće vas zauvek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrc

    14. oktobar 2021 | 22:20

    A sta zene zele i ko je tu nezniji pol? Nema vise pravih muskaraca i stubova porodice, sve su to sad mamine maze koje ni redovan vojni rok nisu odsluzile i u suprugama traze majku...tako da, kome se ne svidja, siroko mu polje...

  • Nezna zena

    14. oktobar 2021 | 22:39

    Moj covek je meni i dan danas navazniji i svaki dan mu se divim. Volim sve na njemu isti onako kao i prvog dana.Volim njegov osmeh, njegov korak, pogled i glas... Neznam sta je to samnom 😉

  • S

    15. oktobar 2021 | 00:46

    Pa i mi zene volimo da smo mazene, voljene.. Cim toga nema, logično da ce vecina otici dalje da to trazi, a ona koja ostane onda ce joj sve sto uradiš smetati, jer jbg, fali joj paznja, pa svoje izlive besa mora da frustrira na sve moguce sitnice Po tom pitanju smo isti, ljubav, paznja, vernost, i problemi kao planine nestaju kao rukom odneseni, cim jedna strana popusti, tu polako puca i to je to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA