≫ 

Muškarac je zamenio ženu na čelu Voga - i odmah je na naslovnu stranu stavio devojku sa šokantnom prošlošću koja je oduševila mnoge

Naslovna strana britanskog Voga ovoga puta izgleda drugačije, što je oduševilo modni svet

  • 4

Od kada se saznalo da Aleksandra Šulman, koja je dužnost glavne urednice britanskog izdanja modne Biblije, vrlo uspešno obavljala 25 godina, odlazi i da na njeno mesto dolazi muškarac, i to modni stilista i urednik Edvard Eninful, stvari u modnom svetu se menjaju.

Čovek koji menja istoriju: Muškarac prvi put na čelu Voga! (FOTO)

Ana Vintur, "ledena kraljica", obožava da krši jedno veliko modno pravilo

Edvard pored toga što je prvi muškarac na ovoj poziciji u Vogu, je itekako poznat i uticajan u modnom svetu.

Njegova prva naslovnica je odmah oduševila modni svet i o tome se priča iz više razloga.

Kao prvo, naslovnica je šarena i uočljiva, a napokon je na njoj i devojka koja nije mlada belkinja. Zapravo, u pitanju je dvadesetpetogodišnji afroamerički model Advoa Aboa, a poznato je da je Edvard odavno vrlo glasan i jasan kada je u pitanju diskriminacija takvih modela.

Time je pokazao kako neće da ćuti o problemima u modnom svetu, što je s razlogom oduševilo mase.

Treći razlog interesa te blage histerije koju je naslovnica izazvala jeste problematična prošlost mlade manekenke koja je danas jedna od najtraženijih.

Naime, Advoa već godinama otvoreno priča o depresiji i bipolarnom poremećaju od kojih je patila, kao i nezadovoljstvu izgledom jer je bila "drugačija" od ostalih devojčica.

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

Advoa je odrasla u bogatoj londonskoj četvrti s dobrostojećim i uticajnim roditeljima, ali uporkos tome, imala je probleme s drogom sa svega 14 godina, a otkrila je i kako nikada nije imala puno prijatelja, što je dodatno pogoršalo njeno psihičko stanje.

U dvadesetprvoj godini završila je na odvikavanju, ali nakon što se vratila kući u London, u 2015. godine pokušala je samoubistvo predoziranjem. Danas na takve stvari ne pomišlja, a vrlo je aktivna u radu s udruženjima koje pomažu ženama sa sličnim problemima.

Osim što je bila problematična, buntovna manekenka obrijala je i glavu u znak protesta . ali se to njenim agentimasvidelo, a danas je jedno od traženijih lica, što je samo potvrđeno ovom važnom naslovnicom.

Britanski "GQ" zbog iskrenosti ju je i proglasio "ženom 2017. godine" pa više nikoga ne čudi što je upravo ona izabrana za lice s naslovnice.

Naravno, kako to obično ide, Edvard je morao da se suoči i s brojnim kritikama i zbog činjenice da je na naslovnicu stavio ime otpisanog dizajnera Džona Galijana koji je otkaz iz Diora dobio 2011. godine nakon što je u jednom restoranu vređao Jevreje.

Ali izgleda da se Džon vraća u modni svet, što javnost nije dočekala s oduševljenjem, a Edvard se još uvek tim povodom nije oglasio.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA