Anđeli sa skresanim krilima: Evo zašto će Victoria's Secret propasti

Modeli svetski poznatog brenda odustaju od krila zbog očiglednih razloga

  • 3

Brend Victorias Secret poznat je po seksi donjem vešu neobičnog dizajna, ali i po najlepšim ženama sveta koje ovaj veš nose na pisti.

Brend je ostao bez izvršnog direktora Jana Singera koji je dao otkaz jer nije mogao da se izbori sa optužbama na račun seksizma, nepoštovanj ljudskih prava osoba sa invaliditetom i slično koje je brend dobio.

Brend se suočava sa ozbiljnim optužbama. Foto: Tanjug/AP

Iza brenda i menadžmenta stoje mnoge izjave koje ruše ugled firme, a najnovije se tiču transrodnih i plus sajz modela koje je izneo direktor marketinga Edvard Rezek. Prema njegovim rečima, takve devojke nisu potrebne ovom brendu jer se ne uklapaju u “fantaziju” koju Victorias Secret brend želi da proda. Uprkos njegovom izvinjenju na Tviteru, modeli poput karmen Karere i Tes Holidej nastavile su da prozivaju brend zbog ovih izjava.

Ovaj brend ne želi plus sajz i transrodne modele. Foto: Tanjug/AP Invision/Evan Agostini

Modeli su ukazali da brend mora da bude blagonaklon i prati promene u svetu mode, da prati pozitivnost tela i poštuje razlike.

Brend prezentuju “anđeli”, poznate manekenke među kojima su Adriana Lima, Điđi i Bela Hadid i mnoge druge. Na nedavnoj reviji brend je pokazao da ne želi da se menja i odstupa od svojih kriterijuma.

Hoće li se nešto promeniti? Sumnjamo... Foto: Tanjug/AP Invision/Evan Agostini

Nedavno je pevačica Rijana predstavila svoj brend donjeg veša koji je totalna suprotnost od Victorias Secret jer poštuje lepotu i različitost tela i ne prodaje pufnaste roze fantazije o idealnom izgledu kao gore pomenuti brend.

Uprkos svemu, glavni i odgovorni u brendu nstavljaju da odolevaju kritikama i veruju da samo oni koji im zavide upućuju kritike i optužbe na njihov račun. Oni ne žele da promene svoj koncept i nastavljaju da kreiraju odeću za zgodne i mršave devojke koje su seksi po njihovim standardima i odbijaju da vide koliko se svet promenio od 1995. godine.

(Telegraf.rs/gazeta.ru)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AleksandarNS

    16. novembar 2018 | 17:00

    Samo ostanite dosledni sebi i lepim devojkama 😀

  • kauboj

    16. novembar 2018 | 18:28

    Samo visoke, lepe i zgodne dolaze u obzir, naravno.

  • laki

    17. novembar 2018 | 13:25

    Ma sad će neka osakacena i debela da seta pistom. Pored ovih devojaka koje toliko treniraju da bi izgledale ovako sad će neka debela da se kotrlja po pisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA