Zbog mame sam 30 godina držala dijetu, kada sam prestala, postala sam DEBELA i SREĆNA

Ova žena je ceo život pazila šta jede, brojala kalorije, išla u teretanu, ali nikad nije bila zadovoljna ostvarenim rezultatima

  • 1

Amanda Redpening se na specijalnom režimu ishrana nalazi od devete godina, kada je na nagovor majke zbog viška kilograma počela da drži dijetu.

Bila je toliko teška da je uništila 3 trake za trčanje, a danas muškarci trče za njom (FOTO)

I VITKOST IMA SVOJU CENU: 7 UVREDLJIVIH rečenica koje mršavim devojkama nikako ne smete da kažete

NAJEFIKASNIJA ali i NAJOPASNIJA dijeta na svetu: Kod žena stvara ZAVISNOST i dovodi im život u pitanje

- Nisam više mogla. Jednostavno sam se predala i postala debela. U martu prošle godina sam imala 70 kilograma, a do Božića sam se ugojila 25 kilograma. Prvih nekoliko meseci je bilo baš naporno. Osećala sam da mi sve više odeće ne odgovara, jer sam svake nedelje bila sve veća - rekla je Amanda, koja je trenutno u četvrtom mesecu trudnoće.

Amanda je oduvek bila krupnija i veća od svojih vršnjaka, a opsednutost kilogramima, strah od težine i da bi mogla da bude "debela" izazvao je komentar njene mama kada je bila mala.

- Očigledno ti smeta kako izgledaš, mislim da bi trebalo da ideš na dijetu - dobro se seća reči svoje mame Amanda.

Foto-ilustracija: Profimedia

Od tog trenutka pazila je šta jede kako bi imala savršeno vitku liniju.

- Mama mi je kupila knjigu o brojanju kalorija i još uvek znam koliko koja namirnica ima kalorija. Deca u školi su me zadirkivala i ona je htela da me spasi toga. Uvek mi je kupovala manju odeću da bih bila mršavija. Braća su za Uskrs dobijala čokoladna jaja, a ja novac. Osećala sam se kao da nikada nisam bila dovoljno dobra. Kada god bih se pogledala u ogledalo, osećala sam se odvratno - objasnila je ona, prenosi "Dejli Mejl".

Foto-ilustracija: Profimedia, Pixabay

Pored dijete, sa 20 godina počela je da ide u teretanu i intezivno vežba. Jednom je uspela da za četri meseca smrša 19 kilograma. Nema šta nije isprobavala, ali se svaki put uverila u jo-jo efekat svake dijete.

Prošle godine propustila je jedan trening, onda je usledio još jedna, sve dok nije postala svesna da dve nedelje nije bila u teretani.

-  Sada se osećam zaista dobro i srećna sam. Kad pogledam malo bolje stvari, malo sam ljuta što sam bila takva prema sebi. Shvatila sam da kolika god bila, to ću biti ja. Ponekad me uhvati, pomislim: Kladim se da sad izgledam kao tenk, ali naučila sam da živim s tim. U prošlosti sam znala da stanem ispred ogledala, buljim satima i tražim mane. Sada to više ne radim. Samo pomislim u sebi: Koga briga kako izgledam i nastavim dalje - poručila je Amanda.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA