6 reči koje su zabranjene svima u kraljevskoj porodici - pa čak i buntovnoj Megan Markl

Nema sumnje da se kraljevska porodica razlikuje od svih drugih porodica

  • 1

Kraljevska porodica živi u palati za razliku od nas, bogata je i ne strepi kao mi da će joj u jednom trenutku biti odbijena platna kartica.

Spremni za kraljevsku bebu - plan za kraljevski porođaj je šokirao svet

Veliki broj karakteristika ide dalje od materijalnih i finansijskih, jer kraljevska porodica ima i veoma drugačiji rečnik od nas. Socijalni antropolog i pisac Kejt Foks otkrila je tajnu rečnika kraljevske porodice. Naime, postoje izvesne reči koje Kejt, Vilijam, kraljica i ostali članovi ne smeju nikada da izgovore.

Foto: Tanjug/AP/Kraljica nikada neće reći "Pardon".

Pardon

Mislili smo da je ovo izraz ljubaznosti. Ali ne i za ovu porodicu za koju je to zabranjena reč.

Toalet

Ovu reč je lakše izgovoriti nego reč "nužnik", ali upravo ova je dozvoljena plemićima. Toalet je francuska reč pa je s toga izbegavana.

Parfem

Udeliti nekome kompliment kako miriše je malo nezgodno. Kraljevska porodica ne nosi parfem već "miris". Ukoliko nekome kažete da vam se sviđa njegov miris zvučaćete čudno.

Čaj

Foto: Tanjug/AP

Kraljicu nikada ne trebate da zovete na čaj, piše mirror.co.uk. Kako biste je ubedili da ste plave krvi pozovite je na večeru. Verovatno neće doći, ali ipak ste pokušali.

Soba za opuštanje

Palate imaju mnogo soba, ali nijedna od njih nije gostinjska ili dnevna soba. To je zbog toga što njima nije dozvoljeno da gledaju dosadne serije i igraju društvene igre. Oni se povlače u sobe za sedenje ili odmaranje.

Otmeno

Uslov da budete otmeni je da se nikome ne divite zato što je otmen. Kejt često kaže da je neko pametan.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😉☺😋😇

    6. april 2018 | 14:43

    Patetika i to bizarna. Puni razvrata, a ne smeju da izgovore ove reci, ali ce buduca snajka da im uvede opustajuci red i bonton. I treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA