Majka potpuno iskreno: Trogodišnjaci su najgori, evo i zašto

Često roditelje upozoravaju da su deca najnemirnija u drugoj godini života, ali izgleda da roditeljske muke tu ne prestaju

  • 3

Iako većina roditelja bude upozorena da su deca stara dve godine najnemirnija i najneposlušnija, ipak neki roditelji veće muke imaju sa decom starom tri godine.

Novi opasan izazov hara internetom - tinejdžeri masovno pale svoju kožu dezodoransom

Izgleda da su trogodišnjaci novi dvogodišnjaci – i to još gori! Kao da je ovo epidemija koja je zahvatila ceo svet, a o tome svedoči i jedna očajna majka koja je podelila svoju priču ne bi li pokazala ostalim roditeljima da nisu usamljeni.

Foto: Pixabay.com/ Trogodišnja deca često izluđuju roditelje zbog neposlušnosti.

- Pazite se kada vaše dete napuni dve godine jer tada postaju divlja i nekontrolisana. Sve što znaju da kažu je "ne" na sve što im kažete i srećno vam bilo jer ta godina ume baš da potraje, upozorila je ona sve roditelje.

Dvogodišnjaci su nemirni, ali nisu ni priđi trogodišnjacima koji su najteži za postizanje nekog dogovora sa njima. Razlog je taj što ih baš briga za sve!

-Moja ćerka ima tri godine i baš je briga za sve što joj kažem. Ako joj ja kažem da obuče pantalone, ona odbija jer nisu roze. Iako joj pokažem da nema čistih rozih pantalona, ona insistira da samo te obuče. Jutros je ustala, otišla do kuhinje, uzela najskuplju čašu koju imam i bacila je u wc šolju. Kada sam joj objašnjavala zašto to ne bi trebala da radi ona se smejala, vidno očajna ispričala je ona.

Foto: Pixabay.com/ Iza pogleda anđela krije se mali đavolak sa kojim roditelji jedva izlaze na kraj.

- Moje drugo dete, sin Ari, ponašao se isto u njenom uzrastu i terao mi je inat. Kad god bi mu nešto rekla da uradi on je radio suprotno i nisam imala nikakvu kontrolu nad njim. Mislila sam da je sve to do moje dece, da me sasmo izazivaju i da sam ja možda loš roditelj. Ali ne, nisam samo ja – ovo je epidemija na svetskom nivou! Svi trogodišnjaci rade ovo roditeljima. Nešto se deci desi kada napune tri godine i postanu nemoguća.

Ona rade šta im padne na pamet i baš ih briga šta im vi pričate. Ako im kažete da ne gađaju mačku bombonama, oni će to nastaviti da rade i to pokušavajući da je pogodie direktno u lice. Hvala Bogu ne ostaju dugo u tom raspoloženju. Ta faza traje samo godinu dana, jer kada napune postanu lakši za pregovaranje i počinju razumnije da odgovaraju, pa ima još nade. Ukoliko trenutno mučite muku sa trogodišnajkom, udahnite duboko i videćete svetlo na kraju tunela. Ova faza prolazi, posle godinu dana, objasnila je ona.

(Telegraf.rs/.popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zat

    17. maj 2018 | 14:52

    Sačekajte pubertet, pa da saznate šta ste stvorili od vaše dece. Mala deca, mala briga. A odrasla deca, e to ćete tek da vidite.

  • mikiriki

    17. maj 2018 | 14:51

    uzmi i ti bombone i gadjajte macku zajedno uzmi skupu casu i ubaci je u wc solju sa svojim detetom uzivaj, brzo ce odrasti meni je sve to slatko i ja se sa svojom igram i cak sam gori od nje...i znas sta, super nam je i nikada srecniji nisam bio u zivotu pustite decu da budu deca i budite4 deca sa njima, nista lose u tome

  • Svoje ime

    17. maj 2018 | 23:06

    Moj klinac uskoro puni cetiri godine i mogu da kazem da je ovo gomila gluposti. Dosta zavisi i do nas, roditelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA