≫ 

Evo sa koliko godina smete da ostavite dete samo kod kuće (INFOGRAFIKA)

Ne bi bilo loše da se informišete pre nego što prvi put dete ostavite samo kod kuće

  • 6

Svaki roditelj se unervozi kad treba da ostavi dete samo kod kuće. Koliko god godina da ima vaše dete za vas je ono uvek malo i neće se snaći ako ostane samo. Međutim, zapitajte se da li ćete čekati da prebrodite ovu situaciju tek kada dođe do tinejdžerskih dana.

Ne postoji jednostavan savet ili precizna informacija kada dete možete da ostavite samo u kući, pogotovo što niko nikada ne može da predvidi okolnosti u kojima možete da se nađete.

Ipak, možete da uradite neke stvari kako biste pripremili teren za ovu avanturu.

Najpre se dobro upoznajte sa komšilukom i utvrdite ko može da vam se nađe pri ruci ako se situacija zakomplikuje i vašem detetu bude potrebna pomoć.

Sledeće što treba da uradite je da proučite ponašanje svog deteta i da procenite koliko je odgovorno. Svako dete je individua za sebe i nisu svi jednako zreli u istoj dobi.

Foto: Telegraf

Ne bi trebalo da ostavljate decu pre navršene 10. godine same, bar ne više od pola sata dnevno. Onda pređite na pun sat i sve vreme pratite detetove emocije. Ako pokaže imalo straha, ond bi trebalo da odustanete od cele misije.

Sa 13 godina dete bi moglo da ostane samo u kući preko celog dana, ali ne i u toku noći.  Tek sa navršenih 16 godina kaže se da je dete samostalno i možete ga ostaviti bez razmišljanja u kući i nekoliko dana bez nadzora.

VIDEO: Njega ne treba ostaviti samog u kući, iako uopšte nije dete 

(Telegraf.rs / prevention.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    28. novembar 2018 | 18:19

    Mene su ostavljali sa pet godina samog,a sa šest sam kuvao sebi mleko.Bilo neko drugo vreme,bolje,mirnije...

  • DARKO 100%

    28. novembar 2018 | 17:10

    Moja baba pokojna uvik je govorila kad dete moze da dodirne kvaku od vrata i fa ta ista vrata otvori on vec tada veliki postaje

  • Jaćim

    28. novembar 2018 | 19:07

    Sad su i sa 20 debilni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA