≫ 

Mame, pokažite svoje telo i ne krijte se iza fotošopa nakon porođaja

Fotograf Sofi Majan poručila je snažnu poruku svim damama posle porođaja

  • 3

Fotograf Sofi Majan poručila je svim majkama snažnu poruku i obvezala se da nikada neće fotošopirati fotografije u svom radu. Deset prekrasnih mama podelile su svoja iskustva i neverovatne priče o izgledu njihovog tela nakon porođaja i rešile da se dobrovoljno slikaju odmah nakon porođaja.

- Slike prikazuju surovo i neverovatno iskustvo poroda. Cilj je da se mame svih oblika i veličina identifikuju s ovim fotografijama na ovaj ili onaj način i da se osećaju sigurnije u svojoj nesavršenosti - rekla je Sofi.

Ona je naglasila kako je ponosna na sve mame koje su se fotografisale za ovu kampanju. Želeli su da pokažu majkama kako telo nije i ne mora biti idealno posle porođaja i da moraju da budu ponosne na svoje ožiljke, strije i sve ostalo što se na njihovim telima promenilo.

Foto: Shutterstock

Jedno istraživanje je pokazalo da više od 80 odsto majki upoređuje svoje telo s nerealnim idealima u medijima. Četvrtina mama oseća najveći pritisak medija, a gotovo polovina oseća potrebu da izgledaju poput slavnih mama.

Zabrinjavajuće je da 90 posto žena, uzrasta od 18 do 25 godina očekuje da njihova tela treba da budu poput onih kod slavnih osoba koje vide u medijima.

Kao rezultat toga, više od polovine (51%) mama na društvenim mrežama koristi aplikacije/filtere kako bi sakrile stvari koje im se ne sviđaju u njihovom izgledu.

- Normalno je da telo majke koja se tek porodila ima strije, celulit, opušten stomak ili grudi, kao i ožiljke i višak kože. Takvih stvari se ne treba stideti! Majke ne krijte se iza fotošopa, pokažite ponosno svoje telo! - poručila je Sofi.

VIDEO: Lepo ili ogavno?! Nećete verovati šta sve žene rade da bi bile kul

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    18. mart 2019 | 10:43

    Al ja volim babe

  • Margaret T.

    18. mart 2019 | 09:58

    Ja sam se fotosopirala dok se nisam udala. Hteo je da idemo preko grane pa sam se i porodila samo da ne idem. Tamo bi morala da radim u fulu a ovako izigravam PR-a. Jedino kad popije koje pivo onda moram da...

  • Tina

    29. mart 2019 | 12:21

    Nisam dobila ni jednu striju nakon porodjaja.Brzo sam sredula liniju a rodila sam u trideset sedmoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA