Zbog psovke koju je uz ocenu napisala jedna učiteljica, majka učenika traži njen otkaz (FOTO)

Jedna nastavnica je malo preterala kada je u pitanju ocenjivanje testova

  • 0

Jedan slučaj ocenjivanja testa učenika došao je do direktora koji je pokrenuo postupak kako bi se situacija rešila jer je nastavnica napravila čudan izbor komentara na test svog učenika.

Svaki nastavnik ima svoju metodu ispitivanja i ocenjivanja, ali i ostavljanja komentara u testovima i domaćim zadacima učenika. Jedna učiteljica sa Floride je prema mišljenju roditelja prešla svaku granicu.

test, pisanje, kontrolni Foto: Pixabay.com

Ona se izgleda toliko frapirala učenikovim odgovorom u zadatku da mu je ostavila brutalni komentar. Umesto da mu samo da jedinicu i eventualno napiše neku podsticajnu poruku, ona mu je napisala “WTF je ovo?”.

Za sve one koji ne znaju, WTF je engleski akronim za izraz “what the fuck”, iliti na srpskom “koji k*rac”. Teško je svima da poveruju da j eupravo ovo napisala jedna prosvetna radnica. Majka učemnika koji je doneo ovakvu ocenu kući se šokirala i rešila da reaguje protiv ovakvog poteza učiteljice.

Melinda Smit iznela je slučaj pred medije i ocenila ga kao neprihvatljivim.

- Samo kad sam videla taj izraz WTF... Ne radi se o tome što moj sin nije prošao test, već o izražavanju koje je neprimereno i neprihvatljivo za jednog nastavnika, rekla je ona.

Ona se zbog svega obratila upravi škole i zahtevala da nepristojna učiteljica bude kažnjena.

test, pisanje, kontrolni Foto: Pixabay.com

- Smatram da ovaj postupak zaslužuje ukor i ovo bi trebalo da se ubaci u njen dosije, dodala je ona.

Direktor škole Koj Pilson rekao je da se slučaj istražuje i da će biti preduzeti svi koraci kako bi se sve rešilo na ispravan način. Dodao je da je dotična učiteljica svesna šta je uradila, da se oseća krivom i spremna je da snosi odgovornost.

(Telegraf.rs/net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA