≫ 

Napadaju roditelje devojčice koja se utopila u bazenu u Pančevu: "Čuj, zapričali se! Marš u zatvor!"

"Čuj zapričali se, a dete se pored davi u bazenu? Da li je pravedno svaljivati svu krivicu na roditelje devojčice koja se udavila?

  • 50
Omoljica, davljenje, dete, Pancevo, bazen Foto: Telegraf

Četvorogodišnja H.T. iz Omoljice kod Pančeva udavila se juče naočigled svojih roditelja i drugih članova porodice dok se brčkala u bazenu dubokom oko 65 centimetara.

Na samo metar-dva sedelo je pet-šest odraslih osoba, uključujući i roditelje, a kako njen deda Milosav za Telegraf.rs navodi, zapričali su se i nisu ništa primetili dok već nije bilo kasno.

Ovaj slučaj je još jedan dokaz da samo trenutak nepažnje može dovesti do tragedije, ali i da srpska javnost ponovo glumi sudiju, te baca drvlje i kamenje na roditelje zbog greške koju su napravili i bili nemarni prema detetu.

komentari telegraf.rs

Da je do nepažnje došlo nema sumnje, ali u trenutku kada je roditeljima u ovom trenutku teže nego ikada u životu - da li su ovakve osude neophodne?

komentari telegraf.rs

Psiholog Ivana Ružička navodi za "Telegraf" navodi da ništa nije crno-belo i da roditelji sada imaju većih problema od osude javnosti.

- Takav stav javnosti nije lep i prijatan, ljudi se postavljaju kao da to njima nikada ne bi moglo da se desi, kaže.

U prilog tome idu i komentari u kojima se čak i sumnja u istinitost priče za koju javnost zna.

komentari telegraf.rs

- I kada neko nekog ubije ili je u pitanju samoubistvo mi uvek glumimo sudije, a ne shvatamo da neke stvari ne biraju i mogu da se dese mnogima od nas. Mislim da je to način da se distanciramo i možda je lakše tako nego da tugujemo i nije stvar mentaliteta, već ljudske prirode - nastavlja.

komentari telegraf.rs

- Najlepše bi bilo da svako od nas vodi svoj život i svoju brigu. Umesto što osuđujemo roditelje ovaj slučaj bi trebalo da nam posluži kao primer da i mi ne skidamo pogled sa dece dok su u bazenu.

I doista bilo je onih koji su podelili i svoja iskustva, apelujući na roditelje da više vode računa o deci, jer nekad nekoliko sekundi može da bude presudno.

komentari telegraf.rs

Jedan čitalac našeg portala podelio je i jedan sasvim mogući scenario, ali i zaključak na ovu temu.

komentari telegraf.rs

VIDEO: U ovom bazenu se utopila devojčica (4) iz Pančeva

(T.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CRAZY NORTH

    8. jul 2019 | 15:51

    Na svu muku jos ovi..PA ZAR VI MISLITE DA VAS VISE BOLI OVA TRAGEDIJA NEGO TE RODITELJE??? hajde da ih streljamo..obesimo...DAL STE VI NORMALNI???

  • pera genije

    8. jul 2019 | 15:22

    Generalno smo zloban narod postali...

  • Mihailo

    8. jul 2019 | 14:58

    Samo kazi,nedaj boze nikome da se desavaju ruzne stvari.Nedaj boze,molim ti se.Nedaj Boze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA