≫ 

Skandal nakon izjave poznate doktorke: "Nijedno dete ne želi ružnu i debelu babu sa puno bora"

I to usred živog programa...

  • 18
baba grkinja dr Pinu Dr Pinu/printscreen/tvopen.gr

U grčkom popodnevnom programu na televiziji "Open" gostovala je dr Elefterija Prinu iz jedne privatne klinike koja se bavi estetskim zahvatima.

Vremešna dr Prinu je u emisiji promovisala estetske zahvate filerima ističući da posete hirurgu više nisu neophodne, te da se izgled lica potpuno može promeniti samo i isključivo filerima.

Međutim, njeno naizgled nevino gostovanje u emisiji pretvorilo se u predmet rasprave u grčkim medijima, nakon što je pozvala bake da isprobaju filere koji se prodaju u njenoj klinici.

- Nema razloga da idete kod hirurga. Niko više ne želi fejs lifting, pa da trpi otoke i bolove. Uostalom vi želite da izgledate dobro i da se vaša porodica ponosi vama. Žena treba da izgleda tako da joj se i unuci dive kada izađe napolje sa njima jer kada imaju babu koja je ružna ne žele da budu u njenom društvu. Ako je baka debela, ima previše bora, onda ne žele ni da ona dolazi u školu po njih, niti da ih viđaju u njenom prisustvu. I bake mogu da izgledaju dobro - rekla je dodajući da "čovek koji nije zadovoljan svojim odrazom u ogledalu ne može očekivati poštovanje ostalih".

baba grkinja dr Pinu Dr Pinu/printscreen/tvopen.gr

Psiholog Aleksandra Janković pak, kaže da je to u pitanju lično tumačenje, te da žene koje imaju bore i koje su starije i te kako mogu biti ispunjene i zadovoljne sobom.

- Pa, deca više vole da im bake ne glume devojčice nego da budu to što jesu. Tako da ako je postojao faktor stida ranije jer su ljudi bili neugledni, onda je svakako danas preterano ako baka izgleda tinejdžerka - kaže u izjavi za "Telegraf".

S druge strane, istina je da deca ne vole da kada su roditelji i članovi porodice zapušteni jer njihovi vršnjaci automatski reaguju i zadirkuju ih.

- Sada je ta narcistička kultura u kojoj se prilično pažnje poklanja spoljnom faktoru što naravno nikako ne znači da je neophodno da svi budu izoperisani jer je i to preterivanje. Onda opet dolazimo na isto, ako od sebe napravite karikaturu to uvek ima za posledicu da će dete opet doživeti podsmeh okoline iako mu je mama zgodna. Niko nikome ne brani da bude lep, ali socijalni pritisak da je to obavezno je sam po sebi loš - zaključuje psiholog Aleksandra Janković.

VIDEO: Ova gospođa u sedamdesetim živi život punim plućima i ne izlazi iz tatu salona:

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    19. avgust 2019 | 13:41

    Najbolji primjer svrsene bake je Radmila Savicevic i to u seriji Srecni Ljudi. Neka toplina i ljubav prosto izbijaju iz te zene. Prava ona narodna zena. 🙌

  • Marko cg primorje

    19. avgust 2019 | 13:40

    Baba treba da izgleda kao baba sa svojim dobrocudnim osmijehom i borama dobrote noseci harizmu svojih godina idol naseg djetinjstva❤

  • Mujo

    19. avgust 2019 | 13:07

    Deci ne treba silikonska baba koja će da liči na lutku već topla i nežna koja će da ih mazi i pazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA