≫ 

Majka pokrenula buru izjavom da joj je dosta školovanja od kuće: "Radim, kuvam, perem, muka mi je"

Jedna majka odbila je da učestvuje u virtuelnoj učinonici svog sina koji pohađa prv razred osnovne škole

  • 15
Sarah Parcak: Space Archeologist Wizard Genius Printskin: Youtube/The Late Show with Stephen Colbert

Majka iz Birmingema i poznati areheolog Sara Parčak pokrenula je temu na društvenim mrežama u jeku pandemije i školovanja od kuće, nakon što je odlučila da ne učestvuje u virtuelnoj učionici koju je organizovala učiteljica njenog sina koji ide u prvi razred, prenosi news.co.au.

- Rekla sam našoj zaista divnoj učiteljici da nećemo učestvovati i da je on završio sa prvim razredom. Jednostavno ne možemo više da se nosimo sa ovim ludilom. Preživaljvanje i njegova bezbednost nam je sada na prvom mestu - napisala je.

Sara kaže da je već bila na tački pucanja jer u isto vreme pokuašava da radi od kuće, obavlja redovne kućne poslove i trudi se da ispuni sve obaveze oko deteta.

- Nemojte ovo da shvatite kao poziv u pomoć. I suprug i ja radimo puno radno vreme, ja imam brojne projekte na kojima radim, a kada treba da provedem vreme sa sinom njegova sreća je narušena jer moramo da radimo zadatke iz matematike. Upravljanje njegovim obrazovanjem otišlo je predaleko. Pored svega, kuvam, čistim, a pri tom smo suprug i ja podelili kućne poslove. Muka mi je od same pomisli na školovanje od kuće. Naš sin svakako mnogi čita, i mi mu čitamo. Trudimo se da dosta razgovaramo. Pričamo i o istoriji. Naš cilj je da izađe iz ove situacije srećan, a ne da ovo ostavi na njega emocionalne ožiljke.

U nastavku je ljuta mama izvređala radne listove i zadatke iz matematike.

dete, uči, čita, devojčica, kod kuće Foto: Pixabay.com

- Škola sada uopšte nije važna. Sve što će vaša deca zapamtiti je kloliko su bila voljena, verujte mi – zaključila je.

Drugi roditelji su komentarisali da je i njima teško pada školovanje od kuće.

Nedavno je video jedna majke iz Izraela postao viralan nakon što je otvoreno rekla koliko joj teško pada učenje od kuće sa svoje četvoro dece.

- Imam četvoro dece, neka su samo zdravi. Zamislite samo koliko je to poruka od učiteljica i novih zadataka. Imamo samo dva kompjutera u kući pa se celo jutro svađaju ko će prvi da zauzme mesto. Jedna od učiteljica moje ćerke živi u snu da će se probuditi u 8 ujutru i videti je odmah ispred kompjutera. Dovoljno sam vam rekla - poručila je ova majka.

Kako vama ide školovanje od kuće i na kakve prepreke nailazite s decom, pišite nam u komentarima.

Video: Milan Kalinić nervozno objašnjava matematiku sinu

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    11. april 2020 | 13:44

    Apsolutno razumijem i osjećam sveg što sam upravo pročitala! Dijelim stav ove žene i molim se da nam djeca iz ovoga izađu zdrava i mentalno stabilna! Biti zaposlena, majka, domaćica i učiteljica u isto vrijeme je strašno i kazna za svakog roditelja! Poslje svih završenih zadaća nemam snage da zagrlim svoju djecu 😭!!!

  • Nada

    11. april 2020 | 13:25

    Sve je istina.Preterali su sa brojem on line casova 6 do 7 dnevno + po 2 do 3 domaca od 8 ujutro do 17 casova su za racunarom.Oci im crvene.A moje dete je odlican djak, pa izginu.Ne moze da se ukljuci u bilo koji drugi sadržaj.Jedva da popricamo koju reč jer radim posao od kuce kuvam, perem ves, brisem, usisavam, raspremi i spremi astal 3 puta dnevno, peti kupatilo, wc i uvece padnem mrtva.Korona mi ni nepada ba pamet.

  • Djordje

    11. april 2020 | 13:46

    Vrlo je komplikovano da čovek koji nije edukovan na istovetan nacin kao učitelj da učestvuje u toj ulozi... I obrazuje dete. Ovo je čisto psihološka igra preuzimanja odnosno predaje obaveza roditeljima. Svi smo svesni apsolutno da to ne pije vodu... Državni aparati nemaju apsolutno nikakva prava da roditelje stavljaju u lošu poziciju ako ne postignu sve jer rade posao države bolje rečeno... Generacije roditelja su mnogo vremena izgubili tokom ratova i bombardovanja tako da je ovo nikakav gubitak i ako do njega dodje... Moja ćerka je 2 razred... I narodno rečeno šta postignemo to nam je to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA