429 kolega doniralo svoje godišnje odmore majci da bude uz kćerku (3), koja boluje od leukemije

Oni koji nisu imali dane godišnjeg odmora, poklonili su svoje prekovremene sate

  • 4
Bolesno dete, bolnica, devojčica Foto-ilustracija: Shutterstock

Kada je dete bolesno, nijedan rodtelj ne želi da ga ostavi kod kuće da bude samo ni jedan jedini minut, a posebno kada se radi o teškoj bolesti. Upravo takva situacija zadesila je jednu mamu iz Nemačke, čijoj je kćerci Fioni prošle godine, kada je imala svega tri godine, dijagnostifikovana leukemija.

Celoj porodici se život promenio, a Fionina mama Daniela Berlit odmah je odlučila da bude uz svoju ćerku dan i noć.

Prodavačica u lancu jednom trgovinskom lancu u Nemačkoj, odmah je uzela ceo godišnji odmor koji je istekao nakon 36 dana kada nije imala izbora nego da se vrati na posao. Međutim, kao pomoć su joj uskočile kolege.

Objavom na Fejsbuku obezbedili su da svi zaposleni lanca doniraju neke od svojih dana odmora.

- Bila sam u bolnici s Fionom, sedela sam na podu hodnika i samo plakala. Jednostavno nisam mogla da poverujem. Kolege iz cele Nemačke su mi poklonile svoj odmor. Bila sam toliko zapanjena što su mi ljudi koji me uopšte ne poznaju dali svoj odmor, prekovremene sate.

Svoj godišnji odmor joj je poklonilo 429 kolega, a oni koji nisu imali dane godišnjeg odmora, poklonili su svoje prekovremene sate. Ukupno je dobila četiri godine i šest meseci godišnjeg odmora.

Bolnica, bolesno dete u bolnici, ranjeno, koma Foto-ilustracija: Shutterstock

- Divno je iskusiti toliko ljudskosti i ta spoznaja da ima toliko dobrih ljudi… To je neverovatno - rekla je ova mama.

Njenoj ćerki Fioni preostale su još tri hemoterapije čije nuspojave, kako navodi, nisu toliko intenzivne. Otkrila je i šta planira s poklonjenim godišnjim odmorom ako njezinoj devojčici bude bolje.

- Bilo mi je jasno da ne želim da ostanem kod kuće četiri godine ako se Fiona potpuno oporavi. Takođe, želja mi je da se brzo vratimo u normalu. A ja svoj posao zbog cele situacije volim čak i više nego pre.

I zato smo rekli da ću ostati kod kuće godinu dana. Dakle od decembra 2020. do decembra 2021. - zaključila je.

Fiona ima velike šanse za ozdravljenje

U međuvremenu, Fiona je završila nekoliko tretmana hemoterapiije, a prema nemačkim medijima više nema rak i šanse za ozdravljenje joj se povećavaju. Ako sve bude u redu, majka želi da se vrati na posao u novembru.

Do tada, ipak, nije potrošila odmor koji joj je doniran, a Kristijan Šimer, šef firme u kojoj Danijela radi je rekao da ima ideju i za to.

- Otvorili smo fond sa danima odmora, koji zaposleni mogu da koriste u sličnim slučajevima. Odnosno mogu da potroše dane odmora viška, koji su preostali Danijeli - rekao je on za nemački Bild.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto

    4. jun 2021 | 14:18

    Kazu hladne i odvratne svabe a mi kao puni ljudskosti i dobrote, ovde jedva cekaju da ti nameste odkaz pa ubace nekog svog. Licno sam iskusila u jednoj firmi gde mi se koleginica toliko umiljavala a uspu mi namestala otkaz

  • Kristina

    4. jun 2021 | 14:02

    Bravo za kolegijalnost.Kod nazalost,svako gleda kako kolegi da zabode noz u ledja

  • Ruja

    4. jun 2021 | 20:48

    Kod nas bi ti još uzeli i tvoj godisnji odmor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA