• 0

Samo jedan dan prejedanja može ozbiljno da vam ugrozi zdravlje i izazove ovu opasnu bolest

Unošenje velike količine masne hrane, u samo jedanom danu, potpuno zbunjuje ljudski organizam

  • 0

Ako jedete zdravo šest dana u toku jedne nedelje, dozvoljeno je da taj sedmi dan jedete šta poželite. Izgleda da to nije baš tako. Samo jedan dan prejedanja, sa visokim sadržajem masti može da zbuni telo u potpunosti, ukazuje nova studija u časopisu Nutrients.

Dijabetes tipa 2 može da se izleči ako 8 nedelja jedete ovoliko kalorija

NE IGNORIŠITE IH: 7 podmuklih simptoma koji upozoravaju na dijabetes

U istraživanju je učestvovalo 15 zdravih volontera i dobili su prilično prijatan zadatak:

Jednog dana jedite ishranu punu ukusne kobasice, slanine, prženih jaja, burgera i sira, sve što sadrži veliki procenat masti. Zatim su izvršili očitavanje šećera u krvi i upoređivali rezultate sa njihovim ranijim rezultatima, pre ovog prejedanja.

Rezultati su bili sledeći: Jedan dan konzumiranja masne hrane smanjila je osetljivost insulina celog tela za 28 %.Senzitivnost insulina se odnosi na to kako osetljivo vaše telo reaguje na insulin, hormon koji dozvoljava vašim ćelijama da apsorbuju šećer u krvi i da ga koriste za energiju.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ako ste smanjili osetljivost na insulin, vašem telu će možda trebati više insulina kako bi se apsorbovao šećer u krvi. Na kraju, vaš pankreasa možda neće biti sposobna da izvuče dovoljno insulina da bi završila zadatak, tako da će se višak krvnog šećera pojačati u krvi. To može dovesti do predijabetesa.

Nove studije pokazale su da samo jedan dan preterivanja u konzumaciji masnih namirnica može da smanji sposobnost vašeg tela da efikasno obrađuje šećer.

Tako da preterivanje u konzumaciji masnih namirnicaza zamo jedan dan može da naruši onih šest dana zdrave ishrane.

Masnoća ima svoje prednosti, ali u mnogo manjim količinama, tako da je potrebno da napravite ravnotežu i hranite se raznovrsno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima