"Nisam mogla da spavam i osećala sam kako ludim tokom punog Meseca, a onda sam napokon otkrila zašto - i kako to da rešim"

Pun Mesec ima veliki uticaj na kvalitet sna kod dece i odraslih, pa ne čudi što imamo nekih problema baš u danima kada je on najjači, a to je osetila i ova žena

  • 5

Tih dana možda će vam trebati više vremena da utonete u san, manje ćete spavati, a kao rezultat svega toga bićete razdražljivi i nervozni.

3 naučnika su upravo dobila Nobelovu nagradu jer su otkrili kako "telesni sat" funkcioniše - i smrtonosne posledice koje vrebaju kada pokušavamo da ga promenimo

ENERGETSKA BOMBA: Ova hrana može da vas spasi kada ste NEISPAVANI

ŽELITE DA SE NAPOKON NASPAVATE? Evo koliko mora da bude toplo u spavaćoj sobi za savršen san

Ingrid Pruer, majka dva mala dečaka, osetila je na svojoj koži negativan uticaj ovog Zemljinog satelita.

-Osetila sam uticaj Meseca i na sebi, ali i na deci. Oni su bili razdražljivi i naporniji nego obično, a ja sam osećala veliki umor. Odlučila sam da malo istražim o ovoj pojavi i pokušam da nađem rešenje jer sam pomilila da nešto nije u redu. Saznala sam da postoje istraživanja i studije o uticaju Meseca i da je tačno da manje spavamo tokom punog Meseca. Odraslima treba 5 minuta duže da zaspe, a san traje 20 minuta kraće zbog čega se budimo neispavani.

Kod dece je situacija slična, samo što ona spavaju 5 minuta kraće nego obično.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kada sam saznala uzrok, morala sam da nađem neko rešenje jer ovako više nismo mogli. Ključ je bio pre svega u ishrani. Ne treba jesti šećer i masnu hranu pre odlaska na spavanje. Treba slediti neki obrazac ponašanja pre odlaska na spavanje svake večeri i zamračiti spavaće sobe kako mesečeva svetlost ne bi prodrla do nas. Soba mora da bude provetrena i ne previše topla.

Kako biste uspavali decu zapračite im sobu i pročitajte im priču. Ušuškajte ih i poljubite dok ona ostaju da leže na leđima. Meni lično je pomoglo izbegavanje elektronskih uređaja pre spavanja i lagana muzika. Možete da probate da čitate u zamračenoj sobi i izbegavajte tešku hranu, ali nemojte ići u krevet gladni. Jedan od saveta koji sam pročitala na Internetu je i da treba zameniti staru i istrošenu posteljinu i jastuke kako biste učinili spavanje prijatnijim, savetuje Ingrid, prenosi Huffington post.

Foto: yoshimov via Foter.com / CC BY-ND

Budite svesni uticaja Meseca na vaše i ponašanje vašeg deteta jer ćete tako izbeći nervozu koja može samo da pogorša stvari.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Foto: Pixabay.com

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bjanka

    7. oktobar 2017 | 19:18

    Sex sa voljenom osobom i zagrljeni lepo spavajte

  • Srdjan

    7. oktobar 2017 | 17:54

    zveknes pivo dva pred spavanje,i problem resen.

  • Endokin

    7. oktobar 2017 | 21:35

    Uvak najbolje spavam kad je pun mesec, ne znam da li to ima neke veze, ali eto tako je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA