≫ 

Evo zašto vas mišići najviše bole drugog dana posle treninga

Otišli ste u teretanu i izdržali ste neverovatno težak trening, a ne osećate nikakav bol u mišićima

  • 1

Naprotiv, osećate se odlično narednog dana. Skoro kao da ste preskočili trening i niste se pojavili u teretani. A onda vas drugog dana sačeka pakao.

Deka bilder natovario tegove, jer je hteo da ispadne šmeker pred devojkama, ali se onda izblamirao kao niko! (VIDEO)

Ima lice kao lutka od porcelana, ali je zbog jedne stvari niko neće

On je tajno oružje Holivuda i sada otkriva kako za 4 meseca salo slavnih pretvara u mišiće

Taman pomislite kako je sve ok i da niste preterali, kada se drugog dana probudite sa nesnosnom upalom. Jedva možete da se pomerite, ne hodate normalno, a prava je nemoguća misija da podignete ruke preko glave. Čemu ova zakasnela reakcija?

Krosfit trener Lusi Denver objašnjava da je ovo normalna pojava koja može da se ispolji u prvih 48 sati od fizičke aktivnosti.

Foto: Pixabay.com

-Uglavnom zavisi od tipa fizičke aktivnostii da li radite istu stvar zbog koje vaše telo svaki put isto reaguje. Veće su šanse da dobijete upalu od novog tipa treninga nego li starog na koji ste navikli i nema nikakve veze sa formom u kojoj ste sada, objašnjava ona.

To nije pokazatelj da ste preterali, već se vaše telo trudi da ojača. Preforsirali ste mišiće i oni se sada trude da se prilagode. Kada vežbate pravite male suzice u vašim mišićima koje se oni trude da poprave kada završite sa vežbanjem. One imaju upalni efekat i zato osećate bol i zategnutost u mišićima.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Ono što možete da uradite da smanjite upalu jeste da stavite obloge od leda na mesta koja ste forsirali i da popijete par brufena. Ako već osećate da ste pojačali trening nemojte da terate još preko granica jer tako sebi ne činite nikakvu uslugu. Pustite mišiće da se sami oporave.

Ako ipak želite opet da vežbate, onda se odlučite pre za jogu, šetanje ili plivanje. Pobrinite se da uzimate dovoljnu količinu magnezijuma, kalijuma i natrijuma narednih dana. Magnezijum je jako bitan za odnovu mišića i jako dobro se upija preko kože, piše Metro. Zato možete da koristite suplemente koji imaju magnezijum u sebi. Nanesite kremu koja ga sadrži na bolna mesta i koža će ga sama upiti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA