• 7

Ne izlazite napolje sa mokrom kosom, ali ne zbog prehlade - već zbog nečeg ozbiljnijeg

Tokom hladnih dana kosa se brže masti i prinuđeni smo da je češće peremo, ali nikako ne bismo smeli da sa mokrim vlasima napuštamo dom

  • 7

To ne bi bio problem da ne moramo da krenemo na posao ili izađemo u provod odmah pošto operemo kosu, a često ne stignemo da je do kraja osušimo.

Gordana za 500 dinara profesionalno trebi vaške: Mušterija ima na pretek, a cena usluge drastično skače u odnosu na jednu stvar

Mame su nas upozoravale dok smo bili mali da napolju ne izlazimo s mokrom kosom jer ćemo se prehladiti. Iako nije pametno izaći tako napolje kada je temperatura oko minusa, čovek se ipak razboli ubog bakterija i virusa koji napadaju telo, a ne zbog mokre kose.

Hladnoća može da pospeši razvoj upale ako je imunitet slab, ali mokra kosa ne može nikako da bude uzrok prehlade ili upale mozga.

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Images RM

-Da biste dobili infenkciju, morate da budete izloženi infektivnom agensu, rekao je doktor Pritiš Toš.

Mnogo je opasnije spavati sa mokrom kosom jer se bakterije i mrtve ćelije kože koje svake noći ostavljamo na jastuku mogu uzrokovati gljivičnu infekciju temena. Njoj su posebno izložene osobe koje muči saboreični dermatitis, piše net.hr.

Najbolje je potpuno osušiti kosu, ali vam neće biti ništa od par mokrih vlasi. Bolje se pobrinite da ojačate vaš imunitet i u krevet ići suve glave i koristite čistu posteljinu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Sasa

    Iva ,pojma nemas ,radi se o upali facijalnog nerva,nebaktetijskoj izazvanoj hladnocom...

  • Mila

    Odlican clanak da devojke shvate koliko je opasno za zivot

  • Bivši zvezdaš

    Mokre kose, ili polusuve ne treba se izlagati ni promaji leti, a kamoli po hladnom vremenu! Veoma je opasno za mozak, sinuse i uopšte!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima