≫ 

Bili su u super formi, a onda su 7 dana jeli brzu hranu i nisu vežbali - a onda su stali pred ogledalo i šokirali se

Promene koje ćete videti su zaista neverovatne, zato je jako važno da se pravilno i izbalansirano hranite

  • 0

Svi znaju da gubitak kilaže podrazumeva zdravu ishranu i vežbanje, ali da li tačno znate šta se dešava sa telom posle nedelju dana brze hrane i nevežbanja? Da bi se postigao gubitak težine, hranljiva dijeta i redovna vežba su nezaobilazne stvari. Dobra, uravnotežena ishrana će pomoći ljudima da daju više energije i učiniti da se osećaju bolje tokom dana.

Alkohol smanjuje rizik za pojavu raka: Naučnici otkrili koja je potrebna "dnevna doza" alkoholnih pića za jačanje organizma

Četiri fitnes fanatika su pristala da učestvuju u eksprimentu u kom su zamenili svoj zdrav način života za nedelju dana brze hrane i nevežbanja. Onlajn prodavnica zdrave hrane "MuscleFood.com" odgovara svoje kupce od hrane sa visokim sadržajem šećera, mnogo soli i mnogo masti. A ovim eksperimentom su definitivno i uspeli u tome.

Tokom prve sedmice, David Templer, Pejdž Modest, Džejms Tili i njegova devojka Ema Tejlor su okrenuli leđa zdravoj hrani. Zamenili su piletinu i pirinač za kebab, a zatim su se sladili sa beskrajnim kesama čipsa, čokoladnim bombonicama i kobasicama. Na kraju eksperimenta se ispostavilo se da su svi patili od naglog pada raspoloženja, demotivacije i povećanja telesne težine.

Foto: Pixabay.com

- Bio sam uznemiren ulaskom u izazov jer sam tamo bio ranije. Jeo sam brzu hranu i nakon što sam se transformisao, nemam nameru da se ikada vratim na to mesto. Prvih nekoliko dana sam uživao u toj hrani, ali sam primetio promenu u svom telu. Moji trbušnjaci su postali manje definisani, a telo mi se osećalo sunđerastim. - kaže Džejms.

- To me je zaista mentalno omelo. Počeo sam da se sećam tog debelog tinejdžera i to me je činilo frustriranim. Uobičajeno, ako bih se osećao tako, otišao bih u teretanu i vozio bicikl, ali sada to nisam mogao. - dodaje Džejms.

U drugoj sedmici, ovo četvoro prijatelja je uživalo u čistom mesu, zdravom povrću i namirnicama koje prodaje "Musclefood.com".

Foto: Print Skrin Instagram / musclefooduk

- Na početku druge nedelje, očajnički sam želeo da se vratim u normalu. Bio sam u teretani odmah i ponovo sam jeo zdravu hranu. Telo mi je bilo snažnije, osećao sam se energično i moja motivacija se vratila. Anksioznost koju sam osetio je nestala. - kaže Džejms.

Što se tiče Džejmsove devojke Eme, njeno telo je loše reagovalo na povećanu količinu veštačkih sastojaka koje je jela.

- Imam osetljiv stomak tako da sam se osećala bolesno i naduto. Bila sam stvarno letargična i nisam mogla da se koncetrišem. Čak i najjednostavniji zadaci su mi postali nezgodni. Takođe sam patila od glavobolja. - kaže Ema.

- Kad sam opet počela da se zdravo hranim, glavobolje su nestale, moja energija i moja koncentracija su se vratile. - kaže Ema.

Foto: Print Skrin Instagram / musclefooduk

Blogerka Pejdž Modest i marketing specijalista David Templer su zajedno proveli nedelju dana tokom ovog izazova.

- Fizički sam se osećao umorno, nisam mogao lepo da udahnem, umarao sam se posle par stepenika, počeo sam da se gojim. Mentalno sam se osećao demotivisano i uprkos tome što sam samouveren, naišao sam na sumnju u moje odluke. Bilo mi je bolje tek kad sam se vratio zdravoj ishrani i vežbanju. - kaže David.

Što se tiče Pejdž, ona je patila od prekomornog osećaja umora i dobila je četiri centimetra u struku za samo nedelju dana. Ona je oduvek  jela uravnoteženu hranu, tako da je brza hrana bila šok za njen sistem.

- Bilo mi je strašno do kraja sedmice. Nisam imala energije, koža je počela da me svrbi, imala sam osećaj mučnine i ogromne kese pod očima. Nisam smela da izađem iz kuće bez šminke, jer mi je koža izgledala užasno. Osećala sam se jako umorno. Bez obzira na ono što sam jela, osećala sam se gladno. - kaže Pejdž.

Foto: Print Skrin Instagram / musclefooduk

(Telegraf.rs / Izvor: dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA