≫ 

Evo zašto nam više smrdi iz usta kada je napolju toplo

Viša temperatura tokom leta dovodi do toga da se više znojimo

  • 0

Kako se sada živa malo popela u termometru tako smo i mi počeli više da se znojimo i time se osećamo neprijatno kada se tragovi od znoja pojave na odeći.

Najbolji i najgori materijali koje možete da obučete kada je napolju pakleno toplo

Sem da nosimo rezervnu odeću sa sobom, ne možemo mnogo toga da uradimo po pitanju znojenja. Ne samo da se borite sa znojem, može doći i do pojave lošeg mirisa kako znoja tako i zadaha.

Znoj izbija na površinu kože kada se telo greje. Foto: Pixabay.com

Do pojave neprijatnog zadaha ne dolazi samo zbog loše higijene već i zbog vremena. Eksperti kažu da je to posledica dehidratacije. Toplo vreme kao što znamo dovodi do znojenja, a što se više znojimo sve smo više dehidrirani. Kada ste dehidrirani vaša usta postaju suva i lepljiva, a bez pljuvačke i vode kiselina u ustima nije neutralisana i mrtve ćelije se lepe za desni, jezik i obraze.

Zbog toga što nema pljuvačke da spere ove ćelije one počinju da se raspadaju i uzrokuju loš zadah. Suva usta mogu da povećaju i rizik od karijesa i infekcija u ustima,

Foto: Pixabay.com

Najbolje rešenje je da unosite dovoljno tečnosti, posebno vode, i da obratite pažnju na higijenu usta. Održavajte higijenu adekvatnom četkicom, pastom za zube i tečnošću za usta. Naše navike u ishrani tokom leta takođe imaju uticaj na to hoće li nam biti neprijatan zadah.

Gazirana pića, roštilj, slatkiši i slatki napici uzrokuju da naša usta budu ispunjena bakterijama. Kako biste izbegli neprijatan zadah perite zube najmanje dva puta dnevno, pijte više vode, smanjite pušenje i izbegavajte alkohol i kofein. Izbegavajte i hranu koja vam stavara neprijatan zadah i nakon konzumiranja slatkiša ili mirišljave hrane obavezno operite zube ili uzmite žvaku bez šećera.

VIDEO: Poljubac ptice....i to u usta! Za kreker sve

(Telegraf.rs/metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA