Muškarcima koji ne jedu meso prete 2 veoma ozbiljna životna problema

Ishrana ima veliki uticaj na zdravlje i kvalitet života

  • 0

Muškarci koji ne unose dovoljno proteina imaju lošiju spermu i imaju veće šanse da imaju decu koja će biti gojazna tokom celog života.

4 stvari koje otkrivaju kakvog je kvaliteta vaša sperma

Kako je pokazalo nedavno istraživanje, miševi koji su jeli hranu upola bogatu proteinima nego što je to potrebno imali su lošiji kvalitet sperme i tečnosti koja omogućava da spermatozoidi plivaju. Njihovi potomci bili su deblji i imali su predispozicije za dijabetes tipa 2 kada su bili uzrasta 30 ljudskih godina.

Od proteina zavisi kvalitet sperme. Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Istraživači su naglasili da je ovo posledica neuravnotežene ishrane koja je siromašna proteinima koji utiču na kvalitet DNK koji se prenosi sa oca an decu. Dokazano je da je sperma muškaraca koji su gojazni, puše ili previše piju lošijeg kvaliteta.

Miševi koji su bili na ishrani siromašnoj proteinima imali su lošiju spermu. Ona je imala manje hemijskih veza u njihovoj DNK nego regularni geni kod miševa koji su imali normalnu ishranu. Njihova sperma je imala velikih poteškoća da oplodi jajnu ćeliju mišica koje su imale normalnu ishranu.

Njihovi potomci bili su deblji i imali su veće šanse da obole od dijabetesa tipa 2, tihog ubice koji skraćuje život obolelom za mnogo godina i usporava metabolizam.

Od zdravlaj i sastava sperme oca zavisi kakvog će zdravlja biti deca. Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

- Poznato je da ishrana majke u trudnoći utiče na razvoj bebe i nejno zdravlje. Ženama su na raspolaganju mnoge informacije ukoliko žele da budu trudne koje se tiču načina života i dobre ishrane kako za njihovo zdravlje tako i za zdravlje njihovog deteta, istakao je vođa istraživanja doktor Adam Votkins.

Studija je pokazala da je u trenutku začeća veoma važna ishrana oca. Treba imati an umu da sperma donosi više od polovine gena koja dete ima. Tokom oplodnje dolazi do spajanja spermatozoida i jajne ćelije i veoam je bitno kakvog je on sastava što zavisi od oca koji direktno uslovljava i zdravlje deteta.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA