• 7

Spisak alkoholnih pića koja nam uništavaju zube, iznenadićete se kada vidite koje je najštetnije

Dok se zabavljate uz alkohol na nekoj proslavi retko ko zaista misli o tome kako piće utiče na telo

  • 7

Neko će, tokom pijane noći pomisliti samo na dan posle i poznati osećaj mamurluka, ali da li ste se ikada zapitali kako alkohol utiče na vaše zube?

Postoje vrste alkohola koje u većoj i manjoj meri ugrožavaju vaše zube. Sva alkoholna pića u sebi sadrže puno šećera i samim tim su jako loša za vaše žube , ali evo liste onih najštetnijih:

Mešavine alkohola i gaziranih pića

Nisu najgori od najgorih već su na listi najbolji od najgorih. Mešavina vode i tonika je najmanje štetna, a prihvatljiv je i miks vodke ili džin tonika sa gaziranom vodom ili lajmom.

Ukoliko umesto vode izaberete neki gazirani sok napravićete loš izbor jer su gazirani sokovi prepuni šećera.

Žestoka pića

Pića kao što je rum su veoma ukusna, ali to je samo zato što u sebi sadrže velike količine alkohola. Ukoliko želite da pijete žestinu bolje se opredelite za čistu vodku ili džin koji imaju manji sadržaj šećera.

pivo, svetlo i tamno pivo

Foto-ilustracija: pixabay

Tamna piva

Ukoliko ste ljubitelj piva onda je najbolje da se opredelite za svetlija jer ona za razliku od tamnih piva imaju veći sadržaj vode i manji procenat kiselina.

Sajderi

Na drugom mestu ove liste nalaze se danas vrlo popularna pića- sajderi. Oni imaju veliki procenat kiselina koja je jako loša po vaše zube.

Sajderi su pića koja se prave fermentacijom soka od jabuke pa u sebi imaju visok procenat kiseline baš kao i tamna piva.

celebrate-proslava, vino, koktel, sampanjac, mladi, leto, druzenje, flert,

Foto: pixabay.com

Proseko

Penušavo vino, proseko se nalazi na prvom mestu najgoreg alkohola po naše zube. Sadrži niz karakteristika koje nisu dobre po vaše zube. Poseduje visok nivo kiselina i šećera i vrlo loše utiče na zube.

Čaša proseka sadrži supenu kašiku šećera, pa razmislite šta ćete sledeći put popiti na nekoj zabavi.

VIDEO: Pere zube i čini čuda sa fudbalskom loptom

(Telegraf.rs)

Komentari

  • paola

    ma najbolje je piće prečiščena voda i pasta za zube sa zeolitom koja je sto posto prirodna i bez fluora.što je dobro za desni.

  • mimo

    Meni je zubna pasta sa zeolitom, izlecila zapaljenje desni

  • sanja

    Sve nam pomalo unistava zube, pica, saltkisi itd., ali postoji zubna pasta sa zeolitom, zeozub. Jeste skuplja, ali stvarno je dobra, neguje desni, ja sam zadovoljna.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima